Έκθεση Γενεύης: Αποκάλυψη για το Range Rover SV Coupé [videos]

Έκθεση Γενεύης: Αποκάλυψη για το Range Rover SV Coupé [videos]

Σύμφωνα με τη Land Rover, αυτό είναι το πρώτο υπερ-πολυτελές κουπέ SUV που θα βγει σε 999 χειροποίητα κομμάτια από το SVO, το τμήμα «ειδικών οχημάτων» της JLR.

Ένα Range Rover με τρεις πόρτες μπορεί να μοιάζει με επιστροφή στις ρίζες, αφού η πρώτη γενιά ήταν 3θυρη. Αλλά περιέργως, η Land Rover δεν κάνει παραλληλισμό του νέου με το ορίτζιναλ μοντέλο.

Επιπλέον, η βρετανική φίρμα λέει ότι έχει δημιουργήσει ένα νέο είδος 4x4, με το πρώτο μεγάλο πολυτελές κουπέ SUV.

Αν ο κατασκευαστής αποφεύγει την ιστορική αναφορά, αυτό σαφώς και γίνεται επειδή το Range παίζει ακριβώς το χαρτί της υπέρ-πολυτέλειας. Το μοντέλο εξελίχτηκε από το τμήμα «Special Vehicles Operation» της Land Rover και θα κατασκευαστεί μόνο με σε 999 κομμάτια. Πάνω απ’ όλα, το σημαντικό είναι ότι αυτό θα γίνει στο χέρι. Εξ ου και η τιμή του, που απογειώθηκε κατά την ανακοίνωση της LR στις €293.400!

Το Range Rover SV Coupé πολύ εύστοχα ονομάζεται έτσι επειδή, για να το θέσουμε απλά, είναι ένα 3θυρο Range. Αυτή η «κολοβή» έκδοση λοιπόν φορά μάσκα και έχει αψίδες στους θόλους, ειδικά σχεδιασμένες για την περίσταση. Κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι το αυτοκίνητο έγινε πιο κόμπακτ, αλλά δεν είναι έτσι. Δεδομένου μάλιστα ότι το μήκος κέρδισε ένα πόντο, για να φτάσει τα 5,01 m! Αντίθετα, το ύψος χαμήλωσε επτά εκατοστά, στα 1,80 m. Η πιο κόμπακτ εικόνα του μπορεί να προέλθει μόνο από το μέγεθος στις ζάντες του μοντέλου στο σταντ της Γενεύης: 23 ίντσες!

Στην καμπίνα, βρίσκουμε τον πίνακα οργάνων του κλασικού Range, με όλα τα στοιχεία που είδαμε κατά την πρόσφατη ανανέωσή του, όπως η οθόνης αφής στη βάση της κεντρικής κονσόλας για έλεγχο του κλιματισμού. Το σαλόνι του Coupé που φιλοξενεί τέσσερις, κόβεται στα δύο από ένα μεγάλο τούνελ. Και μια σημείωση: Τα εμπρός καθίσματα έχουν διαφορετικό χρώμα από τα πίσω, με τέσσερις δυνατές επιλογές. Αλλά η Land Rover, αν θέλεις, τα δίνει και ασορτί.

Κάτω από την καπό, βρίσκεται ο κινητήρας V8 5.0 Supercharged, που αποδίδει 565 PS και μέγιστη ροπή 71,4 kgm. Συνδυάζεται δε με αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων, συνδυασμός που του επιτρέπει να γράφει 0-100 km/h σε 5,3” και να πιάνει τα 266 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube