45 νέα μοντέλα παγκοσμίως το 3ο τρίμηνο του 2023

45 νέα μοντέλα παγκοσμίως το 3ο τρίμηνο του 2023

Ο Όμιλος Hyundai-Kia πρωτοστάτησε, ακολουθούμενος από τη Mercedes-Benz και πολλές μάρκες με έδρα την Κίνα.

Kia EV5 - όμιλος Hyundai

Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε 45 νέα μοντέλα μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους. Τα περισσότερα προέρχονται από την Κίνα αλλά σε εταιρικό επίπεδο, στην πρωτοκαθεδρία στρογγυλοκάθεται ο όμιλος Hyundai-Kia.

Στην παραπάνω καταμέτρηση εξαιρούνται τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, αλλά όχι τα pick-up. Περιλαμβάνονται οι αγορές της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Ινδίας, της Κορέας κι άλλες αναπτυσσόμενες αγορές, εξαιρείται όμως το Ιράν.

45 νέα μοντέλα σε ένα τρίμηνο, με τα περισσότερα να ανήκουν σε Hyundai και Kia!

Από τις 45 πρεμιέρες στο 3ο τρίμηνο του 2023, η Κίνα αντιπροσωπεύει πάνω από τις μισές από αυτές με 23, γεγονός που επιβεβαιώνει την ισχυρή άνοδο της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας. Κάποια απευθύνονται αποκλειστικά στην τοπική αγορά, αλλά πολλά έχουν παγκόσμια δυναμική και θα πουληθούν σε διεθνείς αγορές τους επόμενους μήνες.

BYD U8 Premium Edition

Οι υπόλοιπες νέες παρουσίασεις προήλθαν από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κορέα (όμιλος Hyundai-Kia) και την Ιαπωνία. Στην Ευρώπη αποκαλύφθηκαν 11 νέα μοντέλα, πέντε από γερμανικές μάρκες, τρία από βρετανικές, δύο από τη Γαλλία κι ένα νέο μοντέλο στην Ιταλία.

Aston Martin DB12

Οι Ιάπωνες κατασκευαστές κυκλοφόρησαν πέντε νέα μοντέλα, ακολουθούμενα από τέσσερα από τους νοτιοκορεάτες συναδέλφους τους. Μόνο δύο νέα μοντέλα παρουσιάστηκαν από Αμερικανούς κατασκευαστές.

Kia EV5 - όμιλος Hyundai

Ο Όμιλος Hyundai έχει τη διάκριση να είναι η αυτοκινητοβιομηχανία που παρουσίασε τον μεγαλύτερο αριθμό νέων αυτοκινήτων για την περίοδο. Είδαμε το λανσάρισμα της πέμπτης γενιάς Santa Fe και του Kia K3 που θα κατασκευαστεί στο Μεξικό για τις αναπτυσσόμενες αγορές. Tο νέο Kia EV5 ως μια πλήρως ηλεκτρική εναλλακτική στο Sportage και την κουπέ έκδοση του Genesis GV80.

Mercedes-Benz AMG GT

Η Mercedes-Benz είναι η επόμενη με τρία νέα λανσαρίσματα για την ίδια περίοδο, συγκεκριμένα την  AMG GT δεύτερης γενιάς, την CLE Coupé και την CLE Cabriolet. Εν τω μεταξύ, στην Κίνα αρκετές μάρκες παρουσίασαν τρία νέα μοντέλα, μεταξύ των οποίων οι Geely, FAW και BYD. 12 αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσίασαν από δύο νέα μοντέλα, με πέντε να περιορίζονται στο ένα μόνο ντεμπούτο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube