Νέα Mercedes-AMG GT Coupé 2024, τέλειος συνδυασμός αθλητικότητας και άνεσης [video]

Νέα Mercedes-AMG GT Coupé 2024, τέλειος συνδυασμός αθλητικότητας και άνεσης [video]

Κατά τη διάρκεια της Monterey Car Week, ο σπορ βραχίονας της Στουτγάρδης παρουσίασε τη νέα γενιά του κουπέ του, τη Mercedes-AMG GT.

Για λίγο, πιστεύαμε ότι η SL που κυκλοφόρησε πέρυσι θα έπρεπε επίσης να αντικαταστήσει τη Mercedes-AMG GT που υπήρχε τόσο σε κουπέ όσο και σε ρόουντστερ, αντιπροσωπεύοντας ήδη μια πολύ σπορ έκδοση. 

Ωστόσο, η Στουτγάρδη επεξέτεινε τη σπορ γκάμα της με μια νέα Mercedes-AMG Coupé. Επομένως, είναι μόλις το δεύτερο μοντέλο με αυτό το όνομα, διότι πριν από αυτό, φυσικά όλοι τη γνωρίζαμε ως SLS

Mercedes-AMG GT 55 με 476 άλογα και Mercedes-AMG GT 63 με 585 -προσώρας. Έπονται ισχυρότερες...

Mercedes-AMG GT Coupé 2024

Γι’ αυτή τη νέα Mercedes-AMG GT «2+2», η εταιρεία υπόσχεται ανώτερη άνεση και ενισχυμένη φιλικότητα προς τον χρήστη σε σύγκριση με την πρώτη GT Coupé, η οποία εξελίχθηκε σε ένα σπορ αλλά μάλλον δύστροπο αυτοκίνητο. Στην ιεραρχία της Mercedes-AMG, το νέο μοντέλο έρχεται να τοποθετηθεί πάνω από την SL και τα χαρακτηριστικά του φαίνονται πράγματι πολλά υποσχόμενα.

Έτσι, η Mercedes-AMG GT είναι εξοπλισμένη με μεταβλητή τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC+ (για πρώτη φορά), ενεργή τετραδιεύθυνση (πίσω τροχοί), ενεργή αεροδυναμική, καθώς και ενεργή σταθεροποίηση της κύλισης. «Περισσότερη άνεση σε συνδυασμό με τη μάξιμουμ αθλητικότητα», έτσι μπορεί να συνοψιστεί καλύτερα αυτό που παρέχει η νέα Mercedes-AMG GT. Η πρόσθετη άνεση να τονίσουμε μεταξύ άλλων ότι προέρχεται και από την καλύτερη περιφερειακή ορατότητα.

Mercedes-AMG GT Coupé 2024

Για να καθησυχάσουμε τους καθαρολόγους, η νέα AMG GT Coupé δεν είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο -ούτε καν plug-in hybrid. Εξοπλίζεται και πάλι με ένα 4λιτρο μοτέρ V8 (με δύο τούρμπο), που βρίσκεται ακόμα εμπρός. Κινητήρας που αποδίδει 476 ίππους και 700 Nm για την έκδοση GT 55, και 585 ίππους και 800 Nm για την GT 63 που για την περίπτωση συνδυάζεται με σασμάν Speedshift MCT 9G.

Είμαστε σίγουροι ότι αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλες παραλλαγές, ακόμη πιο προσανατολισμένες στις επιδόσεις. Αλλά προς το παρόν, η γκάμα αποτελείται από αυτές τις δύο εκδόσεις. Ο συνδυασμός ινών αλουμινίου, μαγνησίου και άνθρακα επιτρέπει βάρος να κάνει τη βελόνα στη ζυγαριά να δείχνει «μόνο» 1.970 kg και στις δύο περιπτώσεις. 

Mercedes-AMG GT Coupé 2024

Η GT 55 επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ η GT 63 εκτελεί την ίδια άσκηση σε 3,2 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα είναι 295 και 315 km/h αντίστοιχα. Όσον αφορά τα προγράμματα οδήγησης, αναλύονται από το Slippery έως το Comfort, Sport, Sport+ και Race, καθώς και το εξατομικευμένο Individual.

Από πλευράς εμφάνισης, η νέα Mercedes-AMG GT Coupé παραμένει πιστή στο κόνσεπτ της προκατόχου της, παρόλο που είναι σχεδόν 20 εκατοστά μακρύτερη, με μήκος 4,73 m.

Mercedes-AMG GT Coupé 2024

Οι κοντοί πρόβολοι και το σχετικά μακρύ μεταξόνιο, μαζί με το κεκλιμένο παρμπρίζ, εξακολουθούν να δίνουν στο αυτοκίνητο μια κόμπακτ αλλά δυναμική εμφάνιση.

Η μάσκα και οι αεραγωγοί εμπρός είναι εντυπωσιακοί ως συνήθως και τα φανάρια εκτείνονται στα πλάγια του αυτοκινήτου. Ωστόσο, ο συνολικός σχεδιασμός είναι μάλλον «υποτονικός» για ό,τι πρεσβεύει ή θέλει να πρεσβεύει η νέα Mercedes-AMG GT.

Mercedes-AMG GT Coupé 2024

Αυτό συμβαίνει και στο πίσω μέρος, με μεγάλο πίσω κρύσταλλο και πολύ λεπτές φωτιστικές μονάδες. Ο διαχύτης και οι τέσσερις μπούκες της εξάτμισης παρέχουν την απαραίτητη επιθετικότητα και η πίσω πτέρυγα ενεργοποιείται μόνο όταν είναι απαραίτητο. Επίσης στο εμπρός μέρος, η ενεργή αεροδυναμική μπορεί να συμβάλλει στο «κάρφωμα» του αυτοκινήτου στο έδαφος στις υψηλές ταχύτητες.

Στην καμπίνα, το ταμπλό δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να συγχέεται με αυτό από τις μεγάλες μπερλίνες και από τα SUV της Mercedes-Benz. Και πράγματι φαίνεται ότι έχει παραληφθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από την SL.

Mercedes-AMG GT Coupé 2024

Αυτό ισχύει επίσης για το τιμόνι, την κατακόρυφα τοποθετημένη οθόνη infotainment (11,9 ιντσών) στην κεντρική κονσόλα, τους αεραγωγούς, ακόμη και τα πάνελ των θυρών, καθώς και τα όμορφα ενσωματωμένα ηχεία.

Πρόσθετα πίσω καθίσματα (προαιρετικά) μπορούν να φιλοξενήσουν άτομα ύψους έως 1,5 μέτρο, σύμφωνα με τη Mercedes-Benz. Παιδιά λοιπόν...

Mercedes-AMG GT Coupé 2024

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα αναδίπλωσης της πλάτης τους, γεγονός που αυξάνει τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ από 321 σε 675 λίτρα.

Mercedes-AMG GT Coupé 2024

Εάν σας ενδιαφέρουν κυρίως οι επιδόσεις, το μενού AMG Performance παρέχει πρόσβαση σε πολλά δεδομένα τηλεμετρίας. Μπορείτε ακόμη να παρακολουθήσετε την κατανομή της ροπής μεταξύ των δύο αξόνων, τη γωνία διεύθυνσης των τεσσάρων τροχών και την πίεση λαδιού στις ενεργές αντιστρεπτικές... 

Δυστυχώς δεν μπορούμε να κλείσουμε με ακρίβεια για τον εξαψήφιο (;) αριθμό που αφορά την τιμή, καθώς αυτή η τελευταία θα ανακοινωθεί αργότερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube