To 2023 στην αγορά το νέο μικρό SUV της Jeep

To 2023 στην αγορά το νέο μικρό SUV της Jeep

Η Jeep θα προσθέσει στη γκάμα της το 2023 ένα νέο μικρό SUV που θα τοποθετηθεί κάτω από το Renegade και θα είναι διαθέσιμο τόσο σε υβριδικές όσο και σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.

Η Jeep θα προσθέσει στη γκάμα της την επόμενη χρονιά ένα νέο SUV, μικρότερο σε διαστάσεις από το Renegade. Mέχρι στιγμής, το όνομα του μοντέλου παραμένει άγνωστο, αλλά αναμένεται να βασίζεται στη πλατφόρμα CMP του ομίλου Stellantis, όπως τα Peugeot 2008 και Opel Mokka. Φήμες θέλουν το νέο Jeep να είναι υβριδικό. Υπενθυμίζουμε, ότι η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι από το 2023, όλη η γκάμα της στην αγορά της Ευρώπης θα είναι εξηλεκτρισμένη. 

Αργότερα θα ακολουθήσει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου, που θα μοιράζεται τα μηχανικά μέρη με τα Peugeot e-2008 και Citroën ë-C4 C-Cross. Πρόσφατα, ο CEO της Jeep, Christian Meunier, δήλωσε ότι μέχρι το 2025 η εταιρεία θα προσθέσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο σε όλες τις δημοφιλείς κατηγορίες SUV.

Jeep

Το νέο μικρό Jeep το οποίο απαθανατίστηκε καμουφλαρισμένο σε δοκιμές εξέλιξης, μοιάζει να αποτελεί μια συρρικνωμένη έκδοση του νέου Grand Cherokee, με λεπτούς προβολείς και πληθωρικούς θόλους τροχών.

Το μικρότερο μέλος στην γκάμας της Jeep θα αποτελέσει ένα από τα 100 νέα μοντέλα που σκοπεύει να λανσάρει ο όμιλος Stellantis από εφέτος μέχρι το 2030. Συνολικά, στόχος του νέου κολοσσού της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να παρουσιάσει 75 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030, θέλοντας να επιτύχει 5 εκατ. πωλήσεις ηλεκτρικών ετησίως.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube