Ποιος θα ήθελε μια έκδοση speedster της Mercedes-AMG GT R;

Ποιος θα ήθελε μια έκδοση speedster της Mercedes-AMG GT R;

H Bussink GT R Speedlegend θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό πέντε αυτοκινήτων.

Μπορεί οι Ferrari Monza SP1 και SP2 (2018), McLaren Elva (2019) και Aston Martin V12 Speedster (2020) να αποτελούν την "Αγία Τριάδα" των speedster όμως ο συλλέκτης αυτοκινήτων Ronald A. Bussink από την Χάγη της Ολλανδίας οραματίστηκε κάτι διαφορετικό, δημιουργώντας μια αντίστοιχη έκδοση της Mercedes-AMG GT R στα πρότυπα της Mercedes SLR McLaren Stirling Moss (2009).

Το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι μια από τις πέντε Bussink GT R Speedlegend που θα κατασκευαστούν με τη βοήθεια της φίρμας HWA AG. Ως βάση για τη μετατροπή χρησιμοποιείται η Mercedes-AMG GT R Roadster (2019) που με τη σειρά της έχει παραχθεί σε 750 μονάδες.

Το παρμπρίζ έχει αντικατασταθεί από μια λεπτή λωρίδα γυαλιού ενώ στο κέντρο έχει προστεθεί μια κατασκευή που ονομάζεται Speedbow και θυμίζει το halo στα μονοθέσια της Formula 1, προστατεύοντας οδηγό και συνοδηγό σε περίπτωση ανατροπής. Πίσω από τα προσκέφαλα των καθισμάτων έχουμε δύο τόξα που σβήνουν στην ουρά ενώ τα νέα εμπρός φτερά έχουν επιπλέον αεραγωγούς. Προαιρετικά όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τοποθετήσουν τη μάσκα της AMG GT R Pro με πλευρικά πτερύγια στον προφυλακτήρα και μεγαλύτερο σπλίτερ.

Mercedes-AMG GT R Speedlegend

Μαζί με κάθε αυτοκίνητο προσφέρεται και ένα κράνος βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος καθώς η οδήγηση χωρίς παρμπρίζ μπορεί να γίνει επικίνδυνη!

Κάτω από το μακρύ καπό λοιπόν εξακολουθεί να βρίσκεται ο biturbo κινητήρας V8 4,0 λίτρων, όμως η απόδοση μπορεί να αυξηθεί μέχρι και τους 850 PS (+265 PS)! Παράλληλα το όχημα ζυγίζει 100 kg λιγότερο από την Mercedes-AMG GT R Roadster, κάτι που σημαίνει πως θα έχει ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Να θυμίσουμε πως για το εργοστασιακό μοντέλο η Mercedes-AMG ανακοινώνει 0-100 km/h σε 3,6" και τελική 317 km/h - με κλειστή οροφή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube