Τίτλοι τέλους για το Audi R8, κατασκευάστηκε το τελευταίο

Τίτλοι τέλους για το Audi R8, κατασκευάστηκε το τελευταίο

Αποχαιρετούμε το κορυφαίο κεντρομήχανο Audi μετά από ευυπόληπτη υπηρεσία 17 ετών.

Audi R8

To Audi R8 παρέμεινε στην παραγωγή για 17 ολόκληρα χρόνια, με δύο γενιές. Κι ενώ είχε ανακοινωθεί ότι το κεντρομήχανο σούπερκαρ θα σταματούσε στα τέλη του 2023, η ισχυρή ζήτηση είχε ως αποτέλεσμα να παραταθεί η ζωή του μέχρι τώρα.

Το τελευταίο Audi R8 που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Bollinger Hofe στο Heilbronn της Γερμανίας, είναι βαμμένο σε Vega Yellow κι είναι η έκδοση Performance Quattro Edition.

Το Audi R8 αγαπήθηκε πολύ, αλλά είναι πλέον παρελθόν

Φοράει το έξτρα κάρμπον πακέτο και πολυάκτινες ζάντες 20 ιντσών. Το τελευταίο Audi R8 δεν θα πάει όμως σε ιδιώτη.

Audi R8

Η γερμανική εταιρεία αποφάσισε να το κρατήσει στο μουσείο της στο Ingolstadt. Άξιον και δίκαιον. Έτσι οι 610 ίπποι και τα 560 Nm θα μείνουν ανενεργά, όπως άλλωστε και το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Αν συμμετάσχει σε μελλοντικές εκδηλώσεις, θα μπορέσει να επιβεβαιώσει το 0-100 km/h σε λιγότερα από 3,5 και την τελική ταχύτητα των 330 km/h.

Audi R8

Τα τελευταία στοιχεία πωλήσεων αποδεικνύουν το ξαφνικά αυξημένο ενδιαφέρον. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 49% πέρυσι, φτάνοντας συνολικά τις 1.591 μονάδες, με 314 Audi R8 να καταφτάνουν σε αμερικανικό έδαφος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To 5κύλινδρο Audi R8 με χειροκίνητο κιβώτιο που δεν είδαμε ποτέ!

Το 2022, η Audi είχε πουλήσει μόνο 1.068 μονάδες, τόσο Coupé όσο και Spyder, όντας το λιγότερο καλοπουλημένο μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Audi R8

Από τη στιγμή που η Lamborghini στέλνει τον ατμοσφαιρικό V10 της Huracán στη Βαλχάλα των αυτοκινήτων, η παύση του R8 συνεπάγεται την οριστική κατάργηση αυτού του εμβληματικού κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επικό κατευόδιο στον V10 της Lamborghini Huracán

Η κεντρομηχάνη διάδοχος της Sant'Agata θα φορά επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και διτούρμπινο V8. Θα είναι πάντως διαφορετικό μοτέρ από τη μονάδα των 4,0 lt που τροφοδοτεί το υπερδημοφιλές SUV Urus.

Audi R8

Από τα δύο V10 μοντέλα, το ιταλικό ήταν το πιο δημοφιλές. Η Lamborghini παρέδωσε 3.962 Huracán παγκοσμίως το 2023, που είναι υπερδιπλάσιο νούμερο από τα R8 που πούλησαν οι Γερμανοί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Lamborghini δεν χρειάζεται την Audi για να εξελίξει το διάδοχο της Huracán

Δεν θα υπάρξει θερμικός αντικαταστάτης του κεντρομήχανου Audi κι αν αναρωτιέστε πώς οι Ιταλοί θα επωμιστούν όλο το κόστος εξέλιξης για την επόμενη γενιά του μικρού μοντέλου της, είναι απλό: Η υψηλή κερδοφορία των τελευταίων ετών καθιστά τη Lamborghini ικανή να τραβήξει τον δικό της μοναχικό δρόμο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube