Γιατί παρατείνεται η ζωή του Audi R8;

Γιατί παρατείνεται η ζωή του Audi R8;

Μπορεί να είχε ανακοινωθεί επίσημα πως το 2023 θα πέσει η αυλαία για το Audi R8, στην πράξη όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Audi R8

Σύμφωνα με την ίδια την Audi, το 2023 έμελλε να είναι τελευταία χρονιά του Audi R8, δεδομένης της απόφασης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να στραφεί προς τον εξηλεκτρισμό.

Στην πράξη όμως, η παραγωγή του Audi R8 θα συνεχιστεί, τουλάχιστον για λίγο ακόμα, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης που υπάρχει για το μοντέλο. Και λέμε «για λίγο ακόμα», διότι η παραγωγή θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο του 2024, οπότε και θα μπει η οριστική τελεία στο R8. Μέχρι τότε όμως, ο V10 θα τοποθετείται κανονικά κάτω από το καπό του αγριμιού από το Ingolstadt.

Λόγω της αυξημένης του ζήτησης, το Audi R8 θα συνεχίσει να παράγεται μέχρι και τον Μάρτιο του 2024

Audi R8

H εκπρόσωπος της Audi για τα R8 και ΤΤ, Liza Kellner, τοποθετήθηκε μέσω της ιστοσελίδας Motor1.com για το συγκεκριμένο ζήτημα: «Είναι αλήθεια, το τελευταίο Audi R8 θα εγκαταλείψει τη γραμμή παραγωγής στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024. Αυτό σηματοδοτεί το τέλος της παραγωγής ενός εμβληματικού σπορ αυτοκινήτου στο εργοστάσιο της Audi στο Neckarsulm. Το πλήρως ηλεκτρικό Audi e-tron GT θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο Böllinger Höfe.

»Ως μέρος της στρατηγικής μας, η οποία έχει ξεκάθαρο στόχο την εξηλεκτρισμό ολόκληρης της γκάμας, αποφασίσαμε να αποσύρουμε το R8 στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024. Η δήλωση ότι το R8 θα πάψει να παράγεται στα τέλη του 2023 χρονολογείται από το 2019. Από αυτή την άποψη, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η πραγματική ημερομηνία έχει αλλάξει κατά μερικές εβδομάδες».

Audi R8

Μέχρι στιγμής, η Audi και ο Όμιλος VW δεν σκέφτονται την αντικατάσταση του R8 με κάποιο άλλο, θερμικό αυτοκίνητο επιδόσεων. Αυτό σημαίνει πως ο V10 κινητήρας των 5.2 lt θα περάσει στην ιστορία, μιας και ο διάδοχος της Lamborghini Huracán θα φοράει έναν ολοκαίνουργιο, plug-in hybrid V8.

Από πλευράς Audi πάντως, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, ο διάδοχος του R8 να μπαίνει στην πρίζα βασιζόμενος στην πλατφόρμα SSP.  

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube