Τα ηλεκτρικά VW ενώνουν την Παπική και την Ορθόδοξη Εκκλησία

Τα ηλεκτρικά VW ενώνουν την Παπική και την Ορθόδοξη Εκκλησία

Η πόλη του Βατικανού θα λάβει 40 νέα ηλεκτρικά οχήματα από τη Volkswagen, στο πλαίσιο προσπαθειών για πράσινες μετακινήσεις.

ηλεκτρικά VW

Σε τρεις δεκαετίες θα συμπληρωθεί μία χιλιετία από το Σχίσμα των δύο Εκκλησιών το 1054, ίσως όμως τα ηλεκτρικά VW αποτελέσουν κοινό σημείο αναφοράς για να τα ξαναβρούν οι προκαθήμενοι των Ορθοδόξων και των Καθολικών Χριστιανών.

Ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει λάβει εδώ και 14 μήνες ένα αμιγώς ηλεκτρικό VW ID.3 από την Kosmocar, ο Πάπας Φραγκίσκος και το κρατίδιο της Πόλης του Βατικανού θα προμηθευτεί 40 EV από τη γερμανική εταιρεία στο προσεχές διάστημα.

Filioque, το Παπικό πρωτείο, η Άλωση της Πόλης από τους Σταυροφόρους, όλα ξεχνιούνται πίσω από το τιμόνι του αμιγώς ηλεκτρικού VW ID.3

Η προμήθεια εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια του Βατικανού να γίνει πιο πράσινο. Ονομάζεται «Ecological Conversion 2030» και στοχεύει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των οχημάτων της Παπικής Εκκλησίας.

ηλεκτρικά VW

Το κρατίδιο στην καρδιά της Ρώμης σκοπεύει να αντικαταστήσει κάθε όχημα που διαθέτει με ένα μηδενικών εκπομπών έως το 2030.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πάπας Φραγκίσκος: Εγκαταλείψτε τα ορυκτά καύσιμα

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε το Βατικανό σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια», δήλωσε ο Christian Dahlheim, επικεφαλής της VW Financial Services.

«Αυτό είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για εμάς και δείχνει ότι είμαστε απόλυτα ανταγωνιστικοί με τις λύσεις μετακίνησης που προσφέρουμε».

ηλεκτρικά VW

Για να γιορτάσει τη συμφωνία, ο Dahlheim μετέβη στο Βατικανό με την επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της μάρκας, Imelda Labbe, για να παραδώσει τα πρώτα οχήματα, δύο ID.3 Pro Performance.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ντίζελ: To Βατικανό στρέφεται προς τα μαγειρικά έλαια και την κυκλική οικονομία

Εκτός από ID.3, οι καρδινάλιοι θα μετακινούνται επίσης με ID.4 και ID.5. Οι παραδόσεις των επόμενων 38 ηλεκτρικών οχημάτων θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2024.

ηλεκτρικά VW

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και κάμποσα χρόνια, τα περιπολικά που περιπολούν εντός της πλατείας και του περιβόλου του μεγαλειώδους ναού του Αγίου Πέτρου, στην καρδιά του Βατικανού, είναι ηλεκτρικές κι αθόρυβες BMW i3.

Aπό τον Σεπτέμβρη της περσινής χρονιάς, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έχει λάβει ένα ID.3 . 

ηλεκτρικά VW

Αυτό βέβαια ήταν δωρεά της ελληνικής αντιπροσωπείας, ενώ στην περίπτωση της Παπικής Εκκλησίας δεν ξεκαθαρίζεται αν πρόκειται για δωρεά, αγορά ή μίσθωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σε πλήρη εξέλιξη ο μετασχηματισμός της Αστυπάλαιας

Εν τω μεταξύ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει πραγματοποιήσει πολλές οικολογικές δράσεις κι έχει ονομαστεί «ο πράσινος Πατριάρχης».

ηλεκτρικά VW

Δεν είναι η πρώτη φορά που η VW προμηθεύει τα EV της σε μικρές κοινότητες. Τα οχήματά της κατέλαβαν πρόσφατα την Αστυπάλαια κι ο μετασχηματισμός της σε έξυπνο κι αειφόρο νησί βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube