Ντίζελ: To Βατικανό στρέφεται προς τα μαγειρικά έλαια και την κυκλική οικονομία [video]

Ντίζελ: To Βατικανό στρέφεται προς τα μαγειρικά έλαια και την κυκλική οικονομία [video]

To Βατικανό σύντομα θα χρησιμοποιεί για τα οχήματά του βιοντίζελ από τα μαγειρικά έλαια και λίπη της πόλης, των οποίων της επεξεργασία ανέλαβε η Eni.

Ως μέρος συμφωνίας που υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες με τον S.E.R. Mons. Fernando Vérgez Alzaga, Γενικό Γραμματέα του Βατικανού, η ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία Eni, σύντομα θα ανακτά τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια από τα εστιατόρια της πόλης του Βατικανού για να τα μεταχειριστεί στο βιολογικό διυλιστήριό της στη Βενετία και στην Gela που θα τεθεί σε λειτουργία το πρώτο 3μηνο του 2019.

Αφού υποβληθούν σε διαδικασία καθαρισμού και αναγέννησης, τα ανακτηθέντα έλαια θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή Diesel+, «ένα βιοντίζελ υψηλής ποιότητας με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, που παράγεται και διατίθεται στην αγορά από την Eni», αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η πετρελαϊκή εταιρεία. Το προϊόν θα τροφοδοτήσει με τη σειρά του τα πετρελαιοκίνητα οχήματα του Βατικανού, βοηθώντας στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

eni

Σύμφωνα με την Eni και το CNR Istituto Motori, «η χρήση του Eni Diesel+ κατέστησε δυνατή τη μείωση των ρυπογόνων εκπομπών κατά 40%, ιδιαίτερα των οξειδίων του αζώτου, των πρωτογενών και δευτερογενών σωματιδίων, συμπεριλαμβανομένων των πολύ λεπτών σωματιδίων». Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι το καύσιμο αυτό περιέχει σήμερα μόνο κατά 15% προϊόντα που φέρουν την ένδειξη «ανανεώσιμο» -χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια, ζωικά λίπη και άλλα απόβλητα. Ένα ποσοστό που η Eni διαβεβαιώνει ότι αυξάνεται σταδιακά από το 2014.

Με υψηλότερη θερμοδυναμική απόδοση και απορρυπαντικό πρόσθετο, το Eni Diesel+ μειώνει τη συνήθη κατανάλωση κατά περίπου 4%. Ως εκ τούτου, η καλύτερη καύση μειώνει τη ρύπανση από τον κινητήρα και τη συχνότητα συντήρησής του, λέει η Eni.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube