To Nissan GT-R NISMO σπάει το ρεκόρ της Tsukuba [video]

To Nissan GT-R NISMO σπάει το ρεκόρ της Tsukuba [video]

Τι κι αν φυσάει 17 κεράκια στην τούρτα; Το Nissan GT-R NISMO έσπασε το ρεκόρ για μοντέλα παραγωγής στην πίστα της Tsukuba.

Nissan GT-R NISMO

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι το R35 παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2007. Παρότι τελειώνει τη δεύτερη δεκαετία της καριέρας του, το Nissan GT-R NISMO παραμένει ταχύτατο με το μοντέλο του 2024 να καταρρίπτει το ρεκόρ γύρου για οχήματα παραγωγής στην πίστα της Tsukuba στην Ιαπωνία.

Κατά τη διάρκεια των ετών, το R35 έχει δεχτεί πολλές αναβαθμίσεις, είτε με την αύξηση της ισχύος, είτε αναφορικά με βελτιώσεις στο στήσιμο και την αεροδυναμική.

Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα. Ο παλιός είναι αλλιώς. Η γριά η κότα έχει το ζουμί. Πείτε το όπως θέλετε, αλλά το Nissan R35 των 17 ετών είναι το ταχύτερο εργοστασιακό μοντέλο στην πίστα της Tsukuba

Πέρα από αισθητικές βελτιώσεις για καλύτερη αεροδυναμική και φρέσκια εμφάνιση, το ανανεωμένο Nissan GT-R NISMO απέκτησε μπροστινό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, βελτιωμένη ανάρτηση κι αεροδυναμικά καλούδια.

Nissan GT-R NISMO

Με τον οδηγό αγώνων Tsugio Matsuda πίσω από τιμόνι, το αειθαλές μοντέλο έσπασε το ρεκόρ των μοντέλων παραγωγής κατά σχεδόν 0,3". Το 2019, το προηγούμενο NISMO χρειάστηκε 59"361 για να γυρίσει τη διάσημη πίστα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Nissan GT-R R35 580 PS εναντίον Trabant Turbo 3.0T: Ποιoς κερδίζει;

Σε λειτουργία από το 1970, η Tsukuba έχει μήκος 2.045 m και το Nissan GT-R NISMO του 2024 μπορεί να κάνει έναν πλήρη γύρο σε 59"078 δευτερόλεπτα. Επίδοση που δεν είναι απλώς καλύτερη από τον προκάτοχό του, αλλά και που καθιστά το ιαπωνικό μοντέλο το ταχύτερο εργοστασιακό που έχει μετρηθεί ποτέ εκεί μέσα.

Nissan GT-R NISMO

Μέρος της βελτίωσης του NISMO οφείλεται στη νέα πίσω αεροτομή. Η σχεδόν 10% μεγαλύτερη επιφάνειά της μεταφράζεται σε μεγαλύτερη downforce, ενώ ο επανασχεδιασμένος μπροστινός προφυλακτήρας με τον διαφορετικό διαχύτη και τα πτερύγια στο πλάι βελτιώνουν τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Nissan GT-R ανασταίνεται ως ηλεκτρικό με 1.360 PS [video]

Το 6άρι διπλοσύμπλεκτο σασμάν ήταν επαναστατικό όταν παρουσιάστηκε το R35, αλλά ο ανταγωνισμός -μεταξύ άλλων η Ford Mustang GTD κι η Corvette C8- προσφέρουν πλέον κιβώτια οκτώ σχέσεων. Πόσο ταχύτερο θα ήταν άραγε ένα NISMO με περισσότερες ταχύτητες και πιο σφιχτή κλιμάκωση;

Nissan GT-R NISMO

Όχι μόνο είναι πιστόλι στην πίστα, αλλά και στις πωλήσεις. Το 2023, το ιαπωνικό σπόρτσκαρ αύξησε τις ταξινομήσεις του στις ΗΠΑ κατά 584% σε σχέση με το 2022. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Μαθουσάλας Nissan GT-R σημείωσε 584% αύξηση πωλήσεων

Τι επιφυλάσσει το μέλλον; Η Nissan έχει ήδη παρουσιάσει το πώς φαντάζεται το επόμενο GT-R: Ηλεκτρικό, με 1.360 PS κι ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα. Όταν δεν λυσσάει στην πίστα, μετατρέπεται σε παιχνιδομηχανή.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube