Ρεκόρ FWD στην Tsukuba, με Suzuki Swift Sport [video]

Ρεκόρ FWD στην Tsukuba, με Suzuki Swift Sport [video]

Το γρηγορότερο προσθιοκίνητο στην πίστα της Tsukuba είναι πλέον το… μονοθέσιο Suzuki Swift Sport της HKS, γνωστό και ως TRB-04.

Όταν το όνομα που επιλέγει η HKS για ένα project car της σχηματίζεται από τα αρχικά της φράσης Tsukuba Record Breaker, υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να… μη μείνει στα λόγια.

Έτσι έκανε και με το τελευταίο τέτοιο project της, το 4ο κατά σειρά, ένα Suzuki Swift Sport τελευταίας γενιάς –μετά από ένα Altezza, ένα Evo VIII και μία GT86. Το πλαίσιο ίσως να είναι το μοναδικό εργοστασιακό πράγμα που έχει μείνει στη θέση του, αν και έχει δεχθεί κι αυτό επεμβάσεις και ενισχύσεις. Πάντως δεν υπάρχει roll cage, προφανώς για λόγους εξοικονόμησης βάρους. Το αμάξωμα έχει ντυθεί με ένα wide body kit από carbon, με εντυπωσιακά αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ με carbon πάνελ έχουν αντικατασταθεί ακόμα και τα πίσω τζάμια. Οι ζάντες έχουν διαστάσεις 11x18”, φοράνε λάστιχα Yokohama Advan A050 διαστάσεων 295/35R18 και το camber τους είναι… χορταστικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Σαββατοκύριακο των ρεκόρ σε Μέγαρα και Σέρρες [video]

Μια σημαντική αλλαγή είναι ότι το τιμόνι και το κάθισμα του οδηγού έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο του αυτοκινήτου, είτε για απόλυτη ισοκατανομή βάρους αριστερά δεξιά, είτε επειδή… απλώς η HKS μπορεί. Μια άλλη, ακόμα σημαντικότερη αλλαγή είναι η αντικατάσταση του εργοστασιακού, 1.400άρη κινητήρα με τον «4G63». Αν δεν σας λέει τίποτα ο κωδικός, πρόκειται για το δίλιτρο μοτέρ των Mitsubishi Lancer Evolution, που αποδίδει 280 PS σε εντελώς εργοστασιακή μορφή, και αρκετά παραπάνω –άγνωστο πόσους- με τις βελτιώσεις της HKS. Για την περίσταση, συνδυάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο.

Με τον Nobuteru Taniguchi στο τιμόνι, το χρονόμετρο σταμάτησε στο 56" 308. Χρόνος που χαρίζει στο Swift TRB-04 της HKS τον τίτλο του γρηγορότερου προσθιοκίνητου που έχει γυρίσει ποτέ στην πίστα της Tsukuba –προς το παρόν, αφού υπάρχουν κι άλλοι διεκδικητές.

Φαίνεται όμως ότι η HKS σκέφτεται και όσους θέλουν να φτιάξουν ένα πιο γρήγορο Swift Sport αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν τον κινητήρα του με έναν 4G63. Οπότε, μετά την επίτευξη του ρεκόρ ξαναέβαλε τον εργοστασιακό K14C στη θέση του, μαζί με το νορμάλ κιβώτιο -και το μοχλικό που θα χρειάστηκε αρκετή δουλειά για να λειτουργεί καλά από τη νέα θέση του επιλογέα- και ξαναρίχτηκε στη δουλειά. Ο χρόνος που θα προκύψει θα είναι προφανώς υψηλότερος, όμως σίγουρα θα είναι κι αυτός ένα νέο ρεκόρ, ίσως για το γρηγορότερο 1.400άρι στην Tsukuba.

Δείτε τις πρώτες προσπάθειες του Taniguchi με το νορμάλ μοτέρ του Swift Sport:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube