Το νέο Subaru Forester μοιάζει με RAV4 και S-Cross [video]

Το νέο Subaru Forester μοιάζει με RAV4 και S-Cross [video]

Το ανανεωμένο Forester διατηρεί τους επίπεδους κινητήρες και το σύστημα τετρακίνησης αλλά η σχεδίαση του αμαξώματος διχάζει.

Τα SUV τείνουν να μοιάζουν μεταξύ τους κι είναι σπάνιο να συναντήσεις ένα μοντέλο που διχάζει το κοινό. Αλλά το νέο Subaru Forester κάνει αυτό ακριβώς και μοιάζει να απεμπολεί τη χαρακτηριστική κοψιά που το έκανε τόσο αγαπητό.

Δεν πρόκειται για ολοκαίνουργιο μοντέλο, αλλά για φρεσκάρισμα. Μας μπερδεύει όμως αφού η Subaru το διαφοροποιεί έντονα από την τρέχουσα έκδοση. Όπως το κοιτάς από μπροστά και πλάγια, η μάσκα θυμίζει κάτι ανάμεσα στο σημερινό Suzuki S-Cross και την παλιότερη πέμπτη γενιά του Ford Explorer.

Μπορεί στην ουσία να παραμένει απαράλλαχτο, αλλά η αλήθεια είναι πως το νέο Subaru Forester θυμίζει διάφορα ανταγωνιστικά μοντέλα, ανάλογα την οπτική γωνία που το κοιτάς

Από το πλάι νομίζεις ότι βλέπεις το Toyota RAV4 χάρη στα τετραγωνισμένα φτερά και την ιδιαιτερότητα στοπίσω μέρος, με το μεγάλο σταθερό πλαϊνό πίσω τζάμι και τη λεπτή κολόνα. 

Subaru Forester

Αν πρέπει να αντιγράψεις κάποιον, ας είναι ο καλύτερος. Η Toyota ταξινόμησε σχεδόν 400.000 RAV πέρυσι στις ΗΠΑ, αποτελώντας το τέταρτο πιο καλοπουλημένο μοντέλο στην εγχώρια αγορά, ενώ το Forester κατέγραψε σχεδόν τέσσερις φορές λιγότερες πωλήσεις και δεν μπήκε καν στα 25 πρώτα.

Το εσωτερικό όμως είναι ξεκάθαρα Subaru. Είναι μια εξέλιξη της προηγούμενης γενιάς που γνωρίζουμε, με έναν ιδιαίτερο συνδυασμό παραδοσιακού και νέων τεχνολογιών.

Subaru Forester

Συνυπάρχουν ταυτόχρονα αναλογικά όργανα στο καντράν μπροστά από τον οδηγό με μια μεγάλη κάθετη οθόνη αφής, ενσωματωμένη στο ταμπλό ανάμεσα στους αεραγωγούς της κεντρικής κονσόλας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Subaru Forester 2.0 e-Boxer

Οι λάτρεις των διακοπτών θα στενοχωρηθούν γιατί έχουν καταργηθεί οι εύχρηστοι περιστροφικοί επιλογείς για τον κλιματισμό. Έχουν διατηρηθεί όμως οι διακόπτες που ανεβοκατεβάζουν τη θερμοκρασία και τα χειριστήρια του ήχου.

Subaru Forester

Όντας ένα φρεσκάρισμα κι όχι ένα εντελώς νέο μοντέλο, το Forester δεν επιφυλάσσει μηχανολογικές εκπλήξεις. 

Οι αντιπρόσωποι της Subaru θα συνεχίσουν να δείχνουν στους οπαδούς των EV το Solterra, αλλά οι περισσότεροι θιασώτες της μάρκας θα ανακουφιστούν που οι επίπεδοι κινητήρες κι η -σήμα κατατεθέν για την ιαπωνική μάρκα- κίνηση σε όλους τους τροχούς διατηρούνται στο αγαπημένο τους μοντέλο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube