Το Toyota RAV4 μας αποχαιρετά με μια σπορ έκδοση GR

Το Toyota RAV4 μας αποχαιρετά με μια σπορ έκδοση GR

Το Toyota RAV4, ένα από τα πλέον δημοφιλή SUV της Toyota, πριν μας αποχαιρετήσει σκοπεύει να μας προσφέρει οδηγικές συγκινήσεις με την έκδοση GR.

To καλύτερο για το τέλος φαίνεται πως κρατούσαν οι Ιάπωνες για το Toyota RAV4. Λίγο πριν πέσει η αυλαία του, σε συνεργασία με την Gazoo Racing ετοιμάζονται να προσφέρουν την πιο σκληροπυρηνική εκδοχή του RAV4.

Το Toyota RAV4, από τη πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του αποτέλεσε ένα από τα best-seller των Ιαπώνων. Όχι μόνο στην κατηγορία των SUV, αλλά γενικά. Για να τιμήσει το επιτυχημένο μοντέλο της, αλλά και για να ευχαριστήσει τους αγοραστές της, η Toyota, σε συνεργασία με την Gazoo Racing αποφάσισαν να προσφέρουν την έκδοση GR RAV4.

H οικογένεια GR αποκτά ένα καινούριο μέλος, το άκρως πετυχημένο Toyota RAV4. Μένει πλέον να δούμε αν θα κάνει την εμφάνισή του και στη χώρα μας

Toyota RAV4 GR

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δυνατότερο και με αυτόματο κιβώτιο το νέο Toyota GR Yaris

H έκδοση αυτή εξοπλίζεται με στιλιστικά στοιχεία που εκφράζουν τη σπορ κομψότητα για την οποία φημίζεται η Gazoo Racing. Έτσι το μοντέλο θα ακολουθήσει και θα εμπλουτίσει την γκάμα που ήδη υπάρχει και αφορά τα μοντέλα Yaris, C-HR, Corolla και το πανίσχυρο pick-up Hilux.

Το εμπρόσθιο τμήμα του αυτοκινήτου διαθέτει μία νέα μάσκα που δημιουργεί ένα τρισδιάστατο εφέ, διευρυμένα πλαίσια προβολέων ομίχλης και κάτω προφυλακτήρα με σκούρο μεταλλικό φινίρισμα. Η εμφάνιση του πίσω μέρους είναι πιο έντονη και επιθετική, με τα παράθυρα να συνοδεύονται από γυαλιστερό πλαίσιο. Οι ζάντες 19” της έκδοσης GR έχουν μειωμένο βάρος, ενώ προσφέρουν μεγαλύτερη ακαμψία.

Οι εσωτερικές επενδύσεις του αυτοκινήτου είναι μαύρες, με τις ασημί-γκρι ραφές των καθισμάτων να δημιουργούν μία όμορφη αντίθεση στα καθίσματα. Ο πίνακας οργάνων, διαγωνίου 12,3” είναι ψηφιακός, και προσφέρει καλά γραφικά. Η δορυφορική πλοήγηση «Go Navigation» της Toyota είναι στάνταρ, όπως και η ασύρματη συνδεσιμότητα smartphone με Android Auto και Apple Car Play.

Toyota RAV4 GR

Ο εξοπλισμός είναι πλούσιος και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει χαρακτηριστικά, όπως πανοραμική οροφή, ηλεκτρικό πορτμπαγκάζ, είσοδο χωρίς κλειδί, κάμερα οπισθοπορείας, head-up display, κάμερα 360 μοιρών και paddles πίσω από το τιμόνι.

Κάτω από το καπό, το Toyota GR RAV4 διαθέτει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 lt που συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που παίρνουν την ηλεκτρική ενέργεια από μια μπαταρία 18,1 kWh. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συνολική ισχύ 302 PS. Για καλύτερη απόκριση στο δρόμο η Toyota έχει τροποποιήσει την ανάρτηση με πιο άκαμπτα ελατήρια και ένα αναθεωρημένο αμορτισέρ.

Toyota RAV4 GR

H σκληροπυρηνική εκδοχή του Toyota RAV4 έχει ήδη λανσαριστεί στην Αγγλία. Μένει να δούμε αν θα κάνει την εμφάνισή τους και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube