Η νέα McLaren GTS συνδυάζει ταχύτητα και πρακτικότητα

Η νέα McLaren GTS συνδυάζει ταχύτητα και πρακτικότητα

Θα διαθέτει περισσότερη ισχύ, λιγότερο βάρος κι επιπλέον πρακτικότητα από την προκάτοχό της.

Η πιο πρόσφατη McLaren είναι εδώ κι ονομάζεται απλά GTS. Κατασκευασμένη για να αντικαταστήσει επάξια την απερχόμενη GT, το νέο βρετανικό σούπερκαρ ζυγίζει λιγότερο κι αποδίδει περισσότερη ισχύ. Ταυτόχρονα, η McLaren GTS θα είναι πιο χρηστική στην καθημερινότητα.

Η McLaren GT ήταν ίσως το πιο φιλικό κι εύχρηστο μοντέλο της βρετανικής γκάμας. Η νέα GTS στοχεύει να είναι ακόμα πιο οδηγοκεντρική χωρίς να απωλέσει την ευκολία στην καθημερινή χρήση. Για το σκοπό αυτό, διαθέτει μια σειρά από νέα κόλπα στα ανθρακονημάτινα μανίκια της.

Θέλετε ένα σούπερκαρ για κάθε μέρα; Που να νιώθει εξίσου άνετα στην πίστα και στην απόδραση το Σαββατοκύριακο; Η νέα McLaren GTS είναι για σας

Καταρχάς, διαθέτει έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 4,0 lt που αποδίδει 635 PS, 15 περισσότερα από το απερχόμενο μοντέλο. Επίσης, η GTS ζυγίζει μόλις 1.519 kg, 10 λιγότερα από την GT.

McLaren GTS

Δεν πρόκειται για αξιοσήμαντες βελτιώσεις, αλλά λογικά θα σας καλύψουν τα μόλις 8,9 δευτερόλεπτα για το 0-200 km/h. Ούτε θα κακοπέσετε με την τελική ταχύτητα των 327 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσο κοστίζει το παρμπρίζ σε μια McLaren F1;

Το μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα αξιοποιεί αυτό που η McLaren ονομάζει «έξυπνη προσαρμοζόμενη ανάρτηση» για να παρέχει βέλτιστα οδηγικά χαρακτηριστικά.

McLaren GTS

Διαθέτει επίσης ένα προαιρετικό σύστημα ανύψωσης του μπροστινού άξονα που λειτουργεί δύο φορές πιο γρήγορα σε σχέση με τη GT. Χρειάζεται μόλις 4,0" για να ανυψώσει ή να χαμηλώσει πλήρως το ρύγχος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H McLaren έγραψε ιστορία με το ταχύτερο pit stop στην F1

Οι αγοραστές έχουν επίσης την ευκαιρία να εξατομικεύσουν το αυτοκίνητο με περισσότερες επιλογές από πριν, συμπεριλαμβανομένης της βαφής Lava Grey και των μοναδικών ζαντών GTS Turbine.

McLaren GTS

«Η νέα McLaren GTS προσφέρει έναν απαράμιλλο συνδυασμό δυναμικής οδήγησης κι επιδόσεων, με φινέτσα και πρακτικότητα. Όταν θέλετε μια πραγματική σούπερκαρ εμπειρία, η GTS την προσφέρει».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ McLaren: Μην περιμένετε ηλεκτρικά υπεραυτοκίνητα πριν το 2030

«Όταν επιθυμείτε να χαλαρώσετε σε μια μεγαλύτερη απόδραση το Σαββατοκύριακο, θα αποτελέσει τον ιδανικό σύντροφο. Πρόκειται για μοντέλο που είναι πιστό στο αγωνιστικό DNA της McLaren αλλά με πολλαπλά επίπεδα ικανοτήτων», δήλωσε με περηφάνεια ο Michael Leiters, CEO της McLaren Automotive.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube