Η νέα Alfa Romeo Giulia θα είναι ένα ιταλικό Dodge Charger;

Η νέα Alfa Romeo Giulia θα είναι ένα ιταλικό Dodge Charger;

Και όπως συμβαίνει και με το Charger, θα υπάρχει η επιλογή ανάμεσα σε θερμικά κι αμιγώς ηλεκτρικά μοτέρ.

Alfa Romeo Giulia

Η τρέχουσα Alfa Romeo Giulia έχει σίγουρα κάποια μειονεκτήματα, αλλά είναι πανέμορφη και τόσο απολαυστική στην οδήγηση που της συγχωρείς τα πάντα. Στον τεράστιο όμιλο Stellantis των 14 εταιρειών όμως, η επόμενη γενιά θα μοιράζεται αναγκασταστικά μηχανικά μέρη με άλλα μοντέλα του ομίλου.

Έτσι, όταν τελικά καταφτάσει η ηλεκτρική έκδοση της Alfa Romeo Giulia το 2026, ελπίζουμε ότι θα προσφέρει ό,τι και σήμερα, αλλά με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Και θα αποτελέσει ένα πραγματικά οδηγοκεντρικό EV μοντέλο.

Η νέα Alfa Romeo Giulia θα είναι ένα ιταλικό Dodge Charger; Θα γίνει ότι και με την Tonale και το Dodge Hornet; Οι Ιταλοί λένε πως όχι!

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο διευθύνων σύμβουλος Jean Philippe Imparato αποκάλυψε ότι η νέα Giulia θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα STLA Large που χρησιμοποιεί και το Dodge Charger Daytona EV.

Alfa Romeo Giulia

Άρα θα είναι απλώς ένα Dodge Charger με ιταλικό σήμα; Σύμφωνα με τον Imparato, η νέα Alfa Romeo Giulia δεν θα μοιάζει εμφανισιακά με το Charger.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στο σφυρί μία από τις 10 Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Racing

«Αυτό που σχεδιάσαμε είναι μια πραγματική βόμβα. Δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε τη σχεδίαση του νέου μοντέλου χωρίς να την ερωτευτούμε. Και τώρα δηλώνουμε ερωτευμένοι!» ανέφερε σχετικά με την εμφάνιση.

Alfa Romeo Giulia

Βέβαια, αν διαβάσατε την αναλυτική μας παρουσίαση για το νέο Charger, το πρώτο ηλεκτρικό muscle car, υποβόσκουν κάποια ανησυχητικά νέα. Καταρχάς είναι πολύ μεγαλύτερο από την τρέχουσα Giulia και σε μήκος ξεπερνάει την BMW X7!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επιβεβαίωση για τις ηλεκτρικές Alfa Romeo Stelvio και Giulia

Το δε βάρος της ηλεκτρικής έκδοσης φτάνει τα 2.648 kg. Πώς θα καταφέρει η Giulia να παραμείνει πραγματική Alfa Romeo με τέτοια νούμερα;

Alfa Romeo Giulia

Ο Imparato ήταν καθησυχαστικός και δήλωσε ότι η πλατφόρμα STLA Large είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστη στην αλλαγή των διαστάσεων, οπότε το μήκος και το μεταξόνιο μεταβάλλονται κατά το δοκούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Άφησε την Giulia Quadrifoglio για σέρβις, τη βρήκε καβάλα σε 911

Κι αν δεν είστε λάτρεις της ηλεκτροκίνησης και σας κόπηκαν τα πόδια με τα νέα της ηλεκτρικής Giulia, μην αγωνιάτε. Η νέα Alfa Romeo Giulia, όπως κι η επόμενη Stelvio που έρχεται το 2025, θα προσφέρονται και με θερμικές υβριδικές επιλογές, όπως άλλωστε και το Dodge Charger. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube