Αυτή η BMW X7 είναι το απόλυτο θωρακισμένο όχημα [video]

Αυτή η BMW X7 είναι το απόλυτο θωρακισμένο όχημα [video]

Με την επιμέλεια της εταιρείας INKAS μπορεί να αντέξει ακόμη και σε βομβιστική επίθεση!

Η καναδική εταιρεία INKAS εξειδικεύεται στη θωράκιση αυτοκινήτων, τα οποία πουλά στη συνέχεια σε πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες ή όποιους άλλους πιστεύουν πως κινδυνεύουν από τρομοκρατικές ή άλλου είδους επιθέσεις. Το τελευταίο της δημιούργημα είναι μια BMW X7, η οποία είναι και η πρώτη Χ7 που «απολαμβάνει» αυτών των μετατροπών.

Η INKAS αναφέρει ότι η συγκεκριμένη Χ7 έχει την υψηλότερη περιμετρική θωράκιση, αφού έχει τοποθετήσει παντού ειδικά προστατευτικά υλικά, ενώ αλεξίσφαιρη είναι ακόμη και η ηλιοροφή, εκτός βέβαια από τα κρύσταλλα των θυρών και των παρμπρίζ. Εξυπακούεται ότι υπάρχουν και ειδικά run-flat ελαστικά.

χ7

Το αυτοκίνητο έχει υποστεί όλες τις ανάλογες δοκιμασίες και αναφέρεται ότι πληροί τις αντιβαλλιστικές προδιαγραφές, καθώς είναι πρακτικά άτρωτο από επίθεση με σφαίρες , ενώ αντέχει και σε ταυτόχρονη επίθεση από δύο χειροβομβίδες.

Εκτός από την εξωτερική «πανοπλία», η INKAS μπορεί να εξοπλίσει την X7 με επιπλέον προστατευτικό εξοπλισμό, όπως φίλτρα αέρα, σειρήνες, φώτα έκτακτης ανάγκης, δυνατότητα νυχτερινής όρασης κ.α.

ινκασ

Ειδικές μετατροπές έχουν γίνουν στην ανάρτηση και τα φρένα καθώς το βάρος του αυτοκινήτου εξαιτίας της θωράκισης έχει υπερδιπλασιαστεί, ενώ ο twin-turbo V8 των 4,4 lt αποδίδει 620 PS, με την εταιρεία να αναφέρει ότι μπορεί να θωρακίσει και την μικρότερη έκδοση με τον εξακύλινδρο κινητήρα των 340 PS. Βέβαια στην περίπτωση αυτή η θωράκιση δεν θα είναι τόσο «βαριά». 

Όσο για το κόστος του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, αυτό παραμένει άγνωστο, αλλά υποθέτουμε πως αν χρειάζεσαι ένα τέτοιο θωρακισμένο όχημα, έχεις και τα χρήματα να το πληρώσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube