Στο σφυρί μία από τις 10 Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Racing

Στο σφυρί μία από τις 10 Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Racing

Κατασκευάστηκε σε μόλις δέκα αντίτυπα για να τιμήσει τη συμμετοχή της Alfa στη Formula 1 κι αναμένεται να πουληθεί έως και €90.000.

H Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio είναι από τις αγαπημένες σπορ μπερλίνες υψηλών επιδόσεων. Όταν παρουσιάστηκε, κοίταξε στα μάτια την BMW M3 και τη Mercedes-AMG C 63, με ξεκάθαρα οδηγοκεντρικό χαρακτήρα.

Αν κι έχουν περάσει κάμποσα χρόνια από το λανσάρισμά της, παραμένει ένα πολύ εντυπωσιακό μοντέλο που έχει κερδίσει τις καρδιές των Alfisti. Ειδικά όταν πρόκειται για κάποια επετειακή έκδοση.

Αν η Giulia Quadrifoglio είναι μια φορά λαχταριστή, η έκδοση Racing είναι ακόμα πιο ποθητή

Η Giulia Quadrifoglio Racing, με παραγωγή μόλις δέκα κομματιών, είναι πάρα πολύ σπάνια, αν και δεν είναι η πιο σκληροπυρηνική έκδοση. Τίτλος που ανήκει στην GTAm.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Η συλλεκτική έκδοση παρουσιάστηκε για να γιορτάσει την επιστροφή της Alfa Romeo στη Formula 1 και περιορίστηκε σε μόλις 10 μονάδες παγκοσμίως. Η Alfa Romeo κατασκεύασε επίσης δέκα παραδείγματα της Stelvio Quadrifoglio στην ίδια διαμόρφωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Quadrifoglio Carbon Edition: μόνο 130, μόνο για τις ΗΠΑ

Κι οι 10 Giulia QV έχουν βαφτεί σε λευκό και κόκκινο χρώμα, παρόμοιες με το φινίρισμα που είχε το μονοθέσιο C38 που αγωνίστηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν 2019.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Το αμάξωμα είναι βαμμένο κυρίως άσπρο, με το καπό, τις κολόνες και το πορτ-μπαγκάζ να έχουν κόκκινη απόχρωση και να ξεχωρίζει το λογότυπο της Alfa Romeo σε διάφορα σημεία του αμαξώματος. Μπλε πινελιές διατρέχουν το ιταλικό μοντέλο από εμπρός μέχρι πίσω. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mε 1.000 PS οι ηλεκτρικές Alfa Romeo Quadrifoglio

Αν είσαι διακριτικός τύπος, σίγουρα δεν θα προτιμήσεις τη Racing σε σχέση με μία Giulia Quadrifoglio ευρείας παραγωγής. Αν και θα ζηλέψεις την εξάτμιση τιτανίου της Akrapovič που φόρεσε η Alfa Romeo στην μπερλίνα της. 

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Πέρα από τα προφανή οφέλη στο εύηχο του κινητήρα, απελευθέρωσε δεέκα επιπλέον άλογα από τον υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα των 2,9 lt των 510 PS και 600 Nm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio εναντίον Audi RS5 και BMW Μ4. Ποιος κερδίζει; [video]

Με κεραμικά φρένα και βάρος μειωμένο κατά 28 kg σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις, η Giulia Quadrifoglio Racing απευθύνεται περισσότερο στο θυμικό του οδηγού. 

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Δύσκολα όμως το αυτοκίνητο προς πώληση να μην καταλήξει στα χέρια κάποιου συλλέκτη. Έτσι κι αλλιώς, και μέχρι τώρα δεν έχει οδηγηθεί ιδιαίτερα. Το οδόμετρο έχει σταματήσει στα μόλις 5.990 km, σημειώνει η καταχώριση της RM Sotheby's.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube