Την «κοπανάει» από τη Ferrari o Carlos Sainz jr. (;)

Την «κοπανάει» από τη Ferrari o Carlos Sainz jr. (;)

Δημοσιεύματα θέλουν τον Carlos Sainz jr. να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Audi.

H αλήθεια είναι πως η Ferrari ούτε φέτος πάει καλά. Η άλλη αλήθεια είναι πως ο Carlos Sainz jr., στη Scuderia ζει στη σκιά του Charles Leclerc όσο και αν αυτό φαντάζει φυσικό. Και η τρίτη αλήθεια είναι πως ο Ισπανός οδηγός σίγουρα θέλει να αποδείξει ότι αξίζει να κυνηγήσει και αυτός έναν τίτλο. 

Όλα αυτά, φαίνεται να αποτελούν ένα κίνητρο για τον Sainz να εγκαταλείψει τη Ferrari και να οδεύσει λίγο βορειότερα, προς την Audi, η όποια θα μπει στην Formula 1 από το 2026, προμηθεύοντας κινητήρες τη Sauber.

Όχι, όλα τα παραπάνω δεν είναι επίσημες ανακοινώσεις, αλλά δημοσιεύματα που ούτε έχουν επιβεβαιωθεί αλλά ούτε και διαψευστεί. Και συνήθως, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Φωτιά που στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να μην είναι εμφανής, αλλά να σιγοκαίει. 

Τα δημοσιεύματα θέλουν τον Sainz να είναι στην κορυφή της λίστας του Andreas Seidl, του ανθρώπου που εγκατέλειψε τη McLaren και αποτελεί πλέον τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της αγωνιστικής ομάδας της Audi.

Η συνεργασία του Andreas Seidl με τον Carlos Sainz από την εποχή της McLaren φαίνεται να είναι ο βασικός παράγοντας, με τον Γερμανό μάνατζερ να φαίνεται ότι εκτιμά τις ικανότητες του Ισπανού και να τον θέλει στην ομάδα. Οι φήμες θέλουν και τον πατέρα Sainz να έχει ρόλο σε όλο αυτό το σενάριο, καθώς οδηγεί τον τελευταίο καιρό για την Audi. 

Μολονότι το 2026 ακόμη φαντάζει μακρινό, οι προετοιμασίες βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη. Για παράδειγμα, η εξέλιξη των κινητήρων της Audi γίνονται με πυρετώδεις ρυθμούς στο Neuberg an der Donau της Γερμανίας, ενώ ο Andreas Seidl επεξεργάζεται λίστες με το απαραίτητο στελεχιακό δυναμικό με το όποιο θα «εξοπλίσει» την ομάδα. 

Ένα άλλο όνομα που ακούγεται από τα γερμανικά κυρίως Μέσα ενημέρωσης, είναι αυτό του Mick Schumacher. Ωστόσο, εδώ υπήρξε μια διάψευση από τον Markus Duesmann, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Audi, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με τον Γερμανό οδηγό.

Ωστόσο, άφησε ένα ανοικτό παραθυράκι δηλώνοντας πως «δεν έχουν γίνει συγκεκριμένες συζητήσεις με τον Mick για ένα πιθανό συμβόλαιο. Φυσικά, είναι αλήθεια ότι οι Γερμανοί οδηγοί μας ενδιαφέρουν, αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube