H Lamborghini Essenza SCV12 αναστατώνει τη Monza [video]

H Lamborghini Essenza SCV12 αναστατώνει τη Monza [video]

Το καθαρά πιστάδικο μοντέλο συνθέτει μια συμφωνία V12 μελωδίας κι ωμής δύναμης.

Μία από τις μόλις 40 Lamborghini Essenza SCV12 επισκέφθηκε την πίστα της Monza για να ξεμουδιάσει, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε το ουρλιαχό του ατμοσφαιρικού V12 των 830 PS.

Στο παρακάτω βίντεο, βλέπουμε με τι καταιγιστικό ρυθμό κινείται εντός πίστας και με πόση διαφορά ταχύτητας προσπερνά τα υπόλοιπα μοντέλα που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή εντός αγωνιστικού τάπητα.

Όταν ο V12 της Lamborghini Essenza SCV12 ουρλιάζει σε υψηλές rpm, κλείνεις τα μάτια και τον απολαμβάνεις

Όσο εθιστικός κι απόκοσμος ακούγεται ο V12 υπό πίεση, τόσο κακόφωνη είναι η Essenza όταν αναγκάζεται να κινηθεί αργά στο χώρο των πιτς, εξαιτίας των κανονισμών περιορισμού ταχύτητας.

Lamborghini Essenza SCV12

Το ιταλικό hypercar προορίζεται μόνο για χρήση σε πίστα και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο. Εξελίχθηκε από τη Lamborghini Squardra Corse, με το Lamborghini Centro Stile να αναλαμβάνει τη σχεδίαση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Lamborghini Essenza SCV12 [video]

Καθώς μάλιστα δεν υπόκειται σε αγωνιστικούς περιορισμούς, οι τεχνικοί είχαν το ελεύθερο να επιλέξουν τις βέλτιστες λύσεις στον τομέα της αεροδυναμικής.

Lamborghini Essenza SCV12

Το εξωτικό μοντέλο φέρει ένα εκτενέστατο αεροδυναμικό πακέτο που παράγει έως και 1.200 kg κάθετης δύναμης στα 250 km/h - ένας αριθμός που ξεπερνά ακόμα και τα αγωνιστικά οχήματα προδιαγραφών GT3. 

Το αμάξωμα αποτελείται από μόλις τρία κομμάτια τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα κατά τη διάρκεια ενός πιτ στοπ.

Lamborghini Essenza SCV12

Διαθέτει επίσης τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών εμπνευσμένο από τα μονοθέσια της Formula 1. Ένα ειδικά σχεδιασμένο μπάκετ κάθισμα της OMP από ανθρακονήματα, εγκεκριμένο από τη FIA, συνδυάζει άνεση, ασφάλεια και σταθερότητα ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο ήχος της Lamborghini Revuelto ανασταίνει και νεκρούς [video]

Με την αγορά κάθε Lamborghini Essenza SCV12, ο ιδιοκτήτης αποκτά πρόσβαση στις πιο διάσημες πίστες στον κόσμο. Όπως συμβαίνει και με το πρόγραμα Sport Prototipi Clienti της Ferrari, η εταιρεία αναλαμβάνει τη φύλαξη, την προετοιμασία, τη μεταφορά κι όλα τα logistics της πίστας. Ο κάτοχος έχει μόνο να βάλει την αγωνιστική του φόρμα.

Lamborghini Essenza SCV12

Σε αντίθεση με τη Lamborghini Revuelto, η οποία χρησιμοποιεί plug-in hybrid ισχύ, η Essenza ακολουθεί μια πιο παραδοσιακή συνταγή με έναν ατμοσφαιρικο V12 που παράγει 830 PS. Συνδυάζεται με το σειριακό 6άρι κιβώτιο X-trac, τοποθετημένο εγκάρσια κι η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Η Lamborghini αναφέρεται στην Essenza SCV12 ως διάδοχο των Miura Jota και Diablo GTR. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube