Sold out μέχρι το 2026 η Lamborghini Revuelto

Sold out μέχρι το 2026 η Lamborghini Revuelto

H Lamborghini ανακοίνωσε ότι το βιβλίο παραγγελιών της υβριδικής Revuelto των 1.000 PS είναι γεμάτο μέχρι το 2026.

Lamborghini Revuelto

Πριν από μερικούς μήνες η Lamborghini παρουσίασε τη Revuelto, τη διάδοχο της Aventador και συνεχιστή των V12 θηρίων από την Sant'Agata Bolognese.

Η Lamborghini Revuelto έχει τοποθετημένο στο κέντρο έναν ολοκαίνουργιο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 lt. Έχει ισχύ 813 PS και ροπή 725 Nm, που φτάνουν αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Η Revuelto όμως είναι και το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της Lamborghini με τους εμπρός τροχούς να κινούνται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Πίσω από τον V12 βρίσκεται εγκάρσια τοποθετημένο το νέο 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και πάνω από αυτό συναντάμε ένα τρίτο ηλεκτρικό μοτέρ.

Lamborghini Revuelto

Το τελευταίο μπορεί να εκκινήσει το θερμικό μοτέρ ή να προσφέρει περισσότερη ισχύ στον πίσω άξονα. Η μπαταρία του υβριδικού συστήματος έχει χωρητικότητα 3,8 kWh και είναι τοποθετημένη εκεί που άλλοτε θα συναντούσαμε το τούνελ μετάδοσης.

Η Lamborghini ανακοινώνει ότι το plug-in υβριδικό της σύστημα αποδίδει συνδυαστικά 1.000 PS. Ως αποτέλεσμα, τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε 2,5", τα 200 km/h σε λιγότερο από 7" και η τελική ξεπερνά τα 350 km/h.

Μιλώντας στο Autocar κατά τη διάρκεια του Goodwood Festival of Speed, το αφεντικό της μάρκας, Stephan Winkelmann, ανακοίνωσε ότι η παραγωγή της Revuelto είναι sold out μέχρι και το 2026.

Lamborghini Revuelto

«Οι πελάτες μας δέχθηκαν τον εξηλεκτρισμό και οι παραγγελίες που έχουμε συγκεντρώσει ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, η Revuelto είναι sold out μέχρι το 2026», δήλωσε ο Winkelmann. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πολλοί αγοραστές της Revuelto ήταν πρώην ιδιοκτήτες Aventador που είχαν την ευκαιρία να δουν τη Revuelto πριν την παρουσίασή της.

«Η Revuelto συνδυάζει την παράδοση και την καινοτομία, όλοι περίμεναν τον εξηλεκτρισμό και όλοι ήλπιζαν στη διατήρηση του V12, για αυτό έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Δεν ήταν εύκολο να εξελίξουμε τον V12 με τους σημερινούς αυστηρούς κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων, αλλά τα καταφέραμε», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της Lamborghini.

Πηγή: Autocar

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube