Νέα Mercedes-Benz EQ C: 400+ άλογα για το ηλεκτρικό SUV [video]

Νέα Mercedes-Benz EQ C: 400+ άλογα για το ηλεκτρικό SUV [video]

Το καλοκαίρι του 2018 φαίνεται ότι είναι η περίοδος για την αποκάλυψη των τεχνικών λεπτομερειών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αφού μάθαμε κάμποσα περισσότερα για την Porsche Taycan, να ’σου και η Mercedes-Benz που μας παρουσιάζει ένα νέο teaser video του μελλοντικού SUV της EQ C, το οποίο θα αποδίδει πάνω από 400 PS.

Η Mercedes προετοιμάζει, όπως και η Audi, την άφιξη ενός ηλεκτρικού SUV. Το Audi e-tron, λοιπόν, θα βρει στο δρόμο του έναν πρώτο σοβαρό ανταγωνιστή, εκτός από το Tesla Model X, στο πρόσωπο της Mercedes-Benz EQ C. Με την ήδη προγραμματισμένη άφιξη της BMW iX3 το 2020, το νέο μοντέλο θα κάνει ακόμα ευρύτερη την επιλογή όλων όσοι τους αρέσει ένα SUV και που θα το ήθελαν εξηλεκτρισμένο. Το εμπορικό λανσάρισμα της EQ C, που θα είναι περίπου σε μέγεθος όσο η συμβατική GLC, αναμένεται το 2019, ένα χρόνο πριν από τον άμεσο ανταγωνιστή της, το Tesla Model Y.

Η Mercedes-Benz μιλά για το EQ C της σε ένα νέο video, όπου η Γερμανίδα οδηγός αγώνων και πρεσβευτής της εταιρείας, Susie Wolf, μας μεταφέρει τις εντυπώσεις της για το νέο e-SUV, από τους δαντελένιους δρόμους του Μέλανα Δρυμού.

Το σημαντικό κομμάτι των πληροφοριών σε αυτό το video είναι ότι ο επικεφαλής της εξέλιξης του μοντέλου αναγγέλλει ισχύ περίπου 300 kW για ένα SUV που σαφώς θα είναι πολύ βαρύ, πιθανότατα πάνω από τους δύο τόνους. Τα 300 kW αντιπροσωπεύουν λίγο πάνω από 400 άλογα (408 για την ακρίβεια), που αντιστοιχούν σε λόγο βάρους/ισχύος μεταξύ της GLC 350 e και της AMG GLC 63.

Και δεν πρέπει να αποκλείουμε, η Mercedes-Benz αργότερα να δώσει στην EQ C μια ακόμη πιο ισχυρή παραλλαγή, καθώς οι ηλεκτρικοί κινητήρες είναι εύκολα παραμετροποιήσιμοι. Θα πρέπει, ωστόσο, να ακολουθούν ανάλογα και οι μπαταρίες. 

Λέγεται ότι όλα τα μοντέλα EQ C θα υποστηρίζονται από την ειδικά σχεδιασμένη για ηλεκτρικά αυτοκίντα πλατφόρμα EVA. Θα ενσωματώνει δε προσαρμοζόμενη ανάρτηση, ισχυρό σύστημα ανάκτησης ενέργειας και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο torque vectoring. Η αρχιτεκτονική EVA αποτελεί εκδοχή της ίδια πλατφόρμας που υποστηρίζει τις C-Class και GLC, κάτι που οδηγεί την παραγωγή της EQ C στο ίδιο εργοστάσιο κατασκευής με τα συμβατικά παραπάνω μοντέλα, στη Βρέμη. 

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς θα γνωρίζουμε όλο και περισσότερα για το νέο SUV, μέχρι την πρεμιέρα του σε μέταλλο στο  «me» Convention στη Στοκχόλμη την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια στο Mondial de l’Automobile, στο Παρίσι τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube