Teaser για την ηλεκτρική BMW iX3

Teaser για την ηλεκτρική BMW iX3

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της BMW θα αποκαλυφθεί τις επόμενες ημέρες στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, σε μορφή πρωτοτύπου.

Η ηλεκτρική BMW iX3 παραγωγής δεν θα κυκλοφορήσει πριν από το 2020, όμως τις επόμενες μέρες θα τη δούμε σε μορφή πρωτοτύπου, στην Έκθεση του Πεκίνου.

Στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτονται δύο χαρακτηριστικά σημεία της. Το ένα είναι η εμπρός μάσκα, με τα δύο «νεφρά» της BMW να ενώνονται στη μέση και να αφήνουν να φανεί η ενιαία γρίλια που βρίσκεται στο εσωτερικό τους. Το δεύτερο, είναι μία ζάντα της. Με μεγάλο ποσοστό της επιφάνειάς της επίπεδο, για ελαχιστοποίηση της αεροδυναμικής αντίστασης.

Παρότι πρόκειται για την απάντηση της BMW σε ηλεκτρικά SUV όπως το Audi E-tron και η Jaguar I-Pace, η εμφάνιση της iX3 δεν αναμένεται να διαφέρει σημαντικά από εκείνη των συμβατικών Χ3 με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Δεν θα είναι δηλαδή ένα αυτόνομο μοντέλο, αλλά η ηλεκτρική εκδοχή της X3. Θα χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα για τους εμπρός και ένα για τους πίσω τροχούς. Οπότε θα είναι τετρακίνητη, με πρακτικά απεριόριστες δυνατότητες κατανομής της ροπής σε κάθε τροχό.

BMW iX3

Η BMW iΧ3 θα είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα ενσωματώνει τη νέα γενιά ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της βαυαρικής φίρμας. Αναμένονται 12 μέχρι το 2025, με σχεδόν κάθε μοντέλο της να αποκτά και ηλεκτρική έκδοση.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube