Νέα Porsche Taycan: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά αποκαλύφθηκαν

Νέα Porsche Taycan: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά αποκαλύφθηκαν

Η Porsche θα λανσάρει τους επόμενους μήνες το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της. Η Taycan θα φορά μπαταρίες με ωφέλιμες 70/80 kWh και θα έχει αυτονομία 500 km.

Η Porsche Taycan θα λανσαριστεί στην αγορά το προσεχές έτος και θα δώσει μια νέα επιλογή στους πελάτες των premium ηλεκτρικών μοντέλων, οι οποίοι μέχρι στιγμής είχαν μόνο την Tesla για να στραφούν. Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε τις πρώτες τεχνικές πληροφορίες για το μοντέλο παραγωγής, το οποίο θα δούμε σύντομα σε μέταλλο.

Η Taycan θα φορά δύο κινητήρες (ένας σε κάθε άξονα) που θα αποδίδουν συνδυασμένη ισχύ 600 PS. Η γερμανική μπερλίνα θα χρειάζεται λιγότερο από 3,5” για το σπριντ των 0-100 km/h και 12” για το αντίστοιχο των 0-200 km/h. Επιδόσεις που πετυχαίνει χοντρικά η υφιστάμενη Porsche Panamera των 550 ίππων.

Porsche Taycan

Η Taycan θα μπορεί να υπολογίζει σε 500 km αυτονομίας με πλήρως φορτισμένες της μπαταρίες της. Δυστυχώς, η Porsche δεν λέει με ποιο πρωτόκολλο (NEDC ή WLTP) δοκιμάστηκε η Taycan, αλλά από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ από τον προσεχή Σεπτέμβριο το νέο, πιο ρεαλιστικό πρότυπο WLTP, ελπίζουμε ότι είναι με αυτό.

Porsche Taycan

Η Porsche ανακοινώνει ότι στην τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων, το επίπεδο απόδοσης της μπαταρίας είναι 270 Wh/kg. Εάν υποθέσουμε ότι η Taycan θα έχει διαθέσιμη χωρητικότητα μπαταρίας 70/80 kWh (δεδομένης της αυτονομίας), θα είναι επομένως απαραίτητα 300 kg μπαταριών για το αυτοκίνητο, που θα βρίσκονται κάτω από το πάτωμα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Porsche Taycan δοκιμάζεται στο Ring [video]

Κάθε δομική μονάδα της συστοιχίας μπαταριών της Taycan λειτουργεί στα 4V. Συνολικά, οι μπαταρίες της Taycan λειτουργούν στα 800V (αλλά μπορούν επίσης να δεχθούν τριφασικό 400V) και η Porsche υπόσχεται επαναφόρτιση στο 80% σε ένα τέταρτο της ώρας.

Στις ακαμουφλάριστες φωτογραφίες εμφανίζεται το πρωτότυπο Mission E.

Porsche Taycan

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube