Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG GLC 63 και GLC 63 Coupé [video]

Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG GLC 63 και GLC 63 Coupé [video]

Παρουσιάστηκε η κορυφαία έκδοση επιδόσεων του μεσαίου SUV της Mercedes-AMG.

Η Mercedes-AMG παρουσίασε σήμερα ένα ζευγάρι σπορ SUVs που βασίζονται στις GLC και GLC Coupé.

Τόσο η Mercedes-AMG GLC 63, όσο και η GLC 63 Coupé, διαθέτουν την βελτιωμένη τετρακίνηση 4MATIC+ που παίρνει κίνηση από έναν 4λιτρο V8 bi-turbo. Και τα δύο αυτοκίνητα θα παρουσιαστούν την άλλη εβδομάδα στο Διεθνές Σαλόνι της Νέας Υόρκης, με την εμπορική διάθεσή τους να ξεκινά το καλοκαίρι.

Η νέα έκδοση επιδόσεων των GLC έρχεται να κοντράρει αυτοκίνητα όπως η Porsche Macan Turbo, με τον χειροποίητο V8 να αποδίδει 476 ίππους και 66,3 kgm ροπή στην απλή έκδοση, και 510 ίππους και 71,4 kgm ροπή στην έκδοση S.

Και οι δύο εκδόσεις κινητήρα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο των εννέα σχέσεων και οι επιδόσεις που ανακοινώνει ο κατασκευαστής είναι δυνατές. Για να πιάσει τα 100 Km/h από στάση η απλή έκδοση χρειάζεται 4”, ενώ η S χρειάζεται για την ίδια μέτρηση 3,8”. Και στις δύο περιπτώσεις όμως η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Η τετρακίνηση 4MATIC+ διαθέτει μεταβλητή κατανομή της ροπής και στέλνει κατά κύριο λόγο την κίνηση στους πίσω τροχούς. Τα τέσσερα διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης είναι Comfort, Sport, Sport+ και Individual και επεμβαίνουν στο γκάζι, στο τιμόνι, στο κιβώτιο ταχυτήτων, στην τετρακίνηση και στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση.

Τέλος, το σύνολο ολοκληρώνεται με το επιθετικό αεροδυναμικό κιτ, την σπορ εξάτμιση με τα ενεργά κλαπέτα και τις ζάντες αλουμινίου 20”.

[Πηγή Mercedes-AMG]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube