Μπαταρία CATL Shenxing Plus, βάζει 600 km σε 10' [video]

Μπαταρία CATL Shenxing Plus, βάζει 600 km σε 10' [video]

H νέα γενιά μπαταριών Shenxing Plus υπόσχεται 1.000 km αυτονομίας και ταχύτατη φόρτιση.

Shenxing Plus

Η CATL επεκτείνει και πάλι τα όρια των LFP μπαταριών με τη Shenxing Plus. Αν η μικρή αυτονομία των ηλεκτρικών κι η αργή φόρτιση αποτελούν τη μεγαλύτερη σκοτούρα των υποψήφιων αγοραστών, η νέα μπαταρία θα τους λύσει τα χέρια.

Σύμφωνα με την CATL, η Shenxing Plus είναι η πρώτη μπαταρία LFP στον κόσμο που υπόσχεται 1.000 km αυτονομίας σύμφωνα με το κινεζικό πρότυπο CLTC.

Οι εξελίξεις στον τομέα των μπαταριών κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς, με πρωτεργάτες κινεζικές εταιρείες

Shenxing Plus

Τον περασμένο Αύγουστο, η CATL αποκάλυψε την Shenxing, μια LFP μπαταρία με υπερταχεία φόρτιση που θα μπορούσε να επιτρέψει έως και 700 km χωρίς επίσκεψη σε φορτιστή και 400 km σε 10' φόρτισης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το ηλεκτρικό μοντέλο με τη μεγαλύτερη αυτονομία που πωλείται σήμερα στην Αμερική είναι... αμερικανικό!

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, η CATL παρουσίασε μια βελτιωμένη έκδοση της Shenxing, που εύστοχα ονομάζεται... Shenxing Plus.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η μπαταρία ημί-στερεάς κατάστασης 150 kWh ζυγίζει μόλις 20 kg περισσότερο από το πακέτο μπαταριών 100 kWh

Προσφέρει ακόμα πιο γρήγορη φόρτιση, καθώς μπορεί να προσθέσει 600 km αυτονομίας σε 10'. Πρόκειται για παρόμοια απόδοση με την μπαταρία Qilin που παρουσιάστηκε το 2022, αν κι η τελευταία χρησιμοποιεί χημεία NMC (νικέλιο - μαγνήσιο - κοβάλτιο).

Shenxing Plus

Η CATL βελτίωσε επίσης την ενεργειακή πυκνότητα των κυψελών LFP, φτάνοντας τα 205 Wh/kg. Η υπέρβαση του ορόσημου των 200 Wh/kg είναι σημαντική, γιατί οι LFP έχουν συνήθως πυκνότητα ενέργειας μεταξύ 90 και 160 kWh /kg.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το κινεζικό Nio ET7 διένυσε 1.070 km με μία φόρτιση

Θυμίζουμε ότι μπαταρίες LFP χρησιμοποιούνται στις πισωκίνητες εκδόσεις των Tesla Model 3 και Y, με πλεονέκτημα ότι δεν επηρεάζονται από τη φόρτιση στο 100%. Ενώ είναι και πιο ασφαλείς αναφορικά με την ανάφλεξη. 

Shenxing Plus

Η CATL αποκάλυψε ότι τέσσερα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του Xiaomi SU7, χρησιμοποιούν τις μπαταρίες Shenxing πρώτης γενιάς. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κάθε Xiaomi SU7 θα πωλείται με €8.700 ζημία για την εταιρεία

Μέχρι το τέλος του έτους, αυτή η λίστα θα επεκταθεί και θα περιλαμβάνει πάνω από 50 μοντέλα . Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές πότε οι μπαταρίες Shenxing Plus θα μπουν σε μοντέλο παραγωγής.

Προσώρας, την ταχύτερη φόρτιση καυχιέται ότι προσφέρει το ΕΤ9 Thunder, το πρώτο ηλεκτρικό με διάταξη 900V, το οποίο γεμίζει 250+ km σε μόλις 5'

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube