Μια αρμάδα Ferrari FXX-K τρομοκρατούν το Mugello [video]

Μια αρμάδα Ferrari FXX-K τρομοκρατούν το Mugello [video]

16 λεπτά ανόθευτης V12 υπόκρουσης με τις Ferrari FXX-K να λυσσούν στην πίστα του Mugello.

Κατά τη διάρκεια του φετινού Finali Mondiali, κάμποσες Ferrari FXX-K συγκεντρώθηκαν στην πίστα του Mugello στην Ιταλία, με αποτέλεσμα να έχουμε 16 λεπτά οπτικοακουστικό υλικό για να απολαύσουμε το ανόθευτο ουρλιαχτό του ατμοσφαιρικού V12.

Η Ferrari παρήγαγε μόνο 42 FXX-K με βάση τη δρομίσια LaFerrari, η οποία παρεμπιπτόντως, αναμένει τον διάδοχό της να κάνει ντεμπούτο το 2024 με την κωδική ονομασία F250.

Με 1.050 PS και χωρίς τους περιορισμούς που συνεπάγεται ένα δρομίσιο μοντέλο, η Ferrari FXX-K απαιτεί να βάλεις τα ηχεία στο τέρμα

Το Κ στην ονοματοθεσία αναφέρεται στο σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας (KERS), το οποίο ανακτά την κινητική ενέργεια κατά την πέδηση για να την αποδώσει στη συνέχεια ως πρόσθετη ισχύ.

Ferrari FXX-K

Στην καρδιά του κτήνους βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V12 6,3 lt που ανήκει στην οικογένεια F140. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Enzo το 2002 κι ήταν ο πιο ισχυρός ατμοσφαιρικός κινητήρας στον πλανήτη τη  δεδομένη στιγμή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ιταλική ραψωδία με Ferrari FXX K

Η Ferrari συνεχίζει να βελτιώνει τον V12 των 65 μοιρών με τα χρόνια και τον έχει χρησιμοποιήσει σε πάρα πολλά μοντέλα. Από την 599 GTB Fiorano μέχρι την GTC4Lusso, τη LaFerrari και τις σημερινές 812 Competizione, τη Daytona SP3 και την Purosangue. Αρχικά είχε χωρητικότητα 6,0 lt, η οποία αυξήθηκε σταδιακά μέχρι και τα 6,5 lt.

Ferrari FXX-K

Εδώ αποδίδει 860 PS στις 9.250 rpm, ενώ επιπλέον 190 PS συνεισφέρει ο ηλεκτροκινητήρας. Η συνδυασμένη ισχύ ανέρχεται στα 1.050 PS, με τη ροπή να ξεπερνά τα 900 Nm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Vettel διασκεδάζει στο Fiorano με την Ferrari FXX K

Η παραγωγή της FXX-K ξεκίνησε το 2015 και συνεχίστηκε μέχρι το 2017 με συνολικά 42 μονάδες. Όπως και με τις προηγούμενες FXX και 599XX, δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο. Τα αυτοκίνητα φυλάσσονται και συντηρούνται από τη Ferrari, ενώ είναι διαθέσιμα στους ιδιοκτήτες σε εκδηλώσεις σε πίστες ανά τον πλανήτη.

Ferrari FXX-K

Το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς των μοντέλων παραγωγής προικίζει το ιταλικό μοντέλο με εξαιρετικά εξωστρεφή εξάτμιση, τόσο το καλύτερο για το κοινό δηλαδή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Vettel διασκεδάζει στο Fiorano με την Ferrari FXX K

Ενώ το πρόγραμμα XX της Ferrari ανέκαθεν αφορούσε τις ειδικές πιστάδικες εκδόσεις, πρόσφατα αποκάλυψε το πρώτο μοντέλο που θα μπορεί να φορέσει νόμιμα πινακίδες.

Ferrari FXX-K

Πρόκειται για την SF90 XX Stradale, με το Μαρανέλο να προγραμματίζει παραγωγή 799 μονάδων για την κλειστή έκδοση και 599 για την ανοιχτή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νιώσε όπως οι νικητές του Le Mans πίσω από το τιμόνι της Ferrari 499P Modificata

Με γυρολόγιο 1'17"309, η SF90 XX Stradale κατέχει πλέον την ταχύτερη επίδοση όλων των εποχών στο Fiorano ανάμεσα στις Ferrari που μπορούν να κυκλοφορήσουν νόμιμα σε δημόσιο δρόμο. Όλα τα αυτοκίνητα έχουν ήδη προπουληθεί.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube