Μία ανάσα από τον Lewis Hamilton η Ferrari

Μία ανάσα από τον Lewis Hamilton η Ferrari

Έτοιμη να ταράξει τα νερά του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι η Scuderia Ferrari, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει έρθει σε συμφωνία με τον Lewis Hamilton.

Scuderia Ferrari-Lewis Hamilton

O Φλεβάρης ξεκίνησε με μία είδηση-βόμβα, καθώς η Scuderia Ferrari είναι έτοιμη να φέρει στο Maranello από το 2025 τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, Lewis Hamilton.

Η φωτιά άναψε νωρίς το πρωί, όταν η ιταλική ιστοσελίδα formula.uno αποκάλυψε πως η Scuderia Ferrari βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποσπάσει το ναι του Lewis Hamilton για τη σεζόν 2025. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει φλερτ ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Άλλωστε, όπως έχει παραδεχτεί ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος των Ιταλών, Frédéric Vasseur συνομιλεί συχνά με τον Βρετανό πολυπρωταθλητή, με τον οποίο γνωρίζεται από την εποχή του GP2. Συν τοις άλλοις, ο Hamilton διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και με το αφεντικό της Ferrari, John Elkann (είχε ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις), έχοντας επισκεφθεί ουκ ολίγες φορές τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Scuderia Ferrari και Lewis Hamilton φαίνεται πως έχουν δώσει τα χέρια, με τον Βρετανό να οδεύει προς Maranello από τη σεζόν 2025 σε μία εξέλιξη-βόμβα

Lewis Hamilton

Όσο η ημέρα εξελισσόταν, τόσο περισσότερο φούντωναν τα σενάρια, με το Sky Sports, το BBC αλλά και το motorsport.com να θεωρούν δεδομένη τη συμφωνία των δύο πλευρών. Ο Hamilton, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις είχε ανανεώσει πέρυσι το συμβόλαιο του με την Mercedes-AMG, μέχρι και τη σεζόν 2025.

Ωστόσο, στη συμφωνία υπήρχε ειδικός όρος, ο οποίος επέτρεπε στον Βρετανό να αποχωρήσει από την ομάδα το 2025, όπως και αναμένεται να συμβεί, μιας και η Ferrari φαίνεται πως έπεισε τον Hamilton πως μπορεί να του προσφέρει μονοθέσιο ικανό για να κατακτήσει το όγδοο πρωτάθλημα της ιστορίας του, καθιστώντας των πιο επιτυχημένο οδηγό όλων των εποχών.

Όπως μεταδίδει το BBC και το Sky Sports, ο Toto Wolf και ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes-AMG James Allison θα συγκεντρώσουν τους εργαζόμενους του εργοστασίου του Brackley προκειμένου να τους ανακοινώσουν το φινάλε της συνεργασίας του με τον Hamilton, με τον οποίο πανηγύρισαν οχτώ τίτλους κατασκευαστών και έξι πρωταθλήματα οδηγών.

Lewis Hamilton

Οι ραγδαίες εξελίξεις, φαίνεται πως εξηγούν εν πολλοίς την καθυστέρηση στις συζητήσεις με τον Carlos Sainz jr, το συμβόλαιο του οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος της εφετινής σεζόν. Ο Ισπανός πάντως δεν θα μείνει άνεργος, καθώς όπως υποστηρίζουν οι συμπατριώτες του (θεωρούν και αυτοί δεδομένη τη συμφωνία Hamilton Ferrari), θα έχει αρκετές προτάσεις, με τις Mercedes-AMG, Aston Martin, Audi και Williams να βολιδοσκοπούν της εξελίξεις.

Και κάπως έτσι, η σημερινή μέρα, μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική, καθώς όταν η συμφωνία πάρει επίσημη μορφή μπορούμε να κάνουμε λόγο για μία από τις σημαντικότερες μετακινήσεις στην ιστορία του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Με πολλαπλά οφέλη και για τις δύο πλευρές.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube