Λυσσάει στα drift η ηλεκτρική Mercedes-Benz CLA 45 των 500 PS

Λυσσάει στα drift η ηλεκτρική Mercedes-Benz CLA 45 των 500 PS

Καλά τα νέα για τη νέα ηλεκτρική Mercedes-Benz CLA 45. Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν έναν οδηγό εξέλιξης που δεν χορταίνει να την πλαγιολισθαίνει.

Mercedes-Benz CLA 45

Ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο της καινούργιας ηλεκτρικής Mercedes-Benz CLA 45 συνελήφθη σε δοκιμές εξέλιξης στη βόρεια Σουηδία κι αποκαλύπτει κάμποσες αλλαγές σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο. Αλλά κι ότι ο δοκιμαστής το έριξε λίγο έξω, πλαγιολισθαίνοντας κατά βούληση και κατ' εξακολούθηση.

Εκτός από τα αναβαθμισμένα φρένα πίσω από τις ζάντες της AMG, η δοκιμαστική Mercedes-Benz CLA 45 φέρει μια μεγάλη πίσω ducktail αεροτομή, που υποδηλώνει την εστίαση των Γερμανών στην αύξηση της downforce.

Το μικρότερο ηλεκτρικό σεντάν της Mercedes-Benz θα είναι απολαυστικό στην οδήγηση, αν κρίνουμε από τα ενσταντανέ στους πάγους

Μένει να δούμε αν το μοντέλο παραγωγής θα διαθέτει σταθερή αεροτομή ή κάποιο ενεργό αεροδυναμικό βοήθημα, σαν αυτό που χρησιμοποιεί η  Mercedes-AMG GT. Αν κι από τον όγκο της αεροτομής στο πρωτότυπο εξέλιξης, εικάζουμε ότι θα συμβαίνει το πρώτο.

Mercedes-Benz CLA 45

Η νέα CLA είναι το πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται στη Mercedes Modular Architecture. Πρόκειται για μια υβριδική πλατφόρμα που υποστηρίζει ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800V, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η νέα Mercedes CLA είναι εδώ και δείχνει το μέλλον [video]

Οι CLA του 2025 θα διαθέτουν είτε μονοκινητήρια μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς, είτε δικινητήρια τετρακίνηση. Στην έκδοση AMG, η απόδοση θα φτάνει τα 500 PS. Συγκριτικά, ο υπάρχων υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος της CLA 45 των 2,0 lt αποδίδει 421 PS.

Mercedes-Benz CLA 45

Όπως και με άλλα πρόσφατα ηλεκτρικά μοντέλα που φέρουν την επωνυμία AMG, οι ηλεκτροκινητήρες θα διαφέρουν από αυτούς που χρησιμοποιούνται στις ταπεινότερες εκδόσεις της CLA, με μοναδικές περιελίξεις κι αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Concept CLA Class ήταν μόνο η αρχή για την Mercedes-Benz

Η γερμανική εταιρεία υπόσχεται αυτονομία «πάνω από 700 km» για την επερχόμενη μονοκινητήρια πισωκίνητη CLA. Προφανώς όμως το νούμερο θα είναι σημαντικά μικρότερο στην 45 των δύο μοτέρ.

Mercedes-Benz CLA 45

Όπως ανακοινώθηκε στην παρουσίαση της Concept CLA Class στην περσινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, η νέα CLA θα προσφέρει επίσης φόρτιση έως και 250 kW και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αμφίδρομη φόρτιση.

Δεν είναι ακόμα σαφές εάν η AMG θα προσφέρει δύο ξεχωριστές εκδόσεις, όπως κάνει σήμερα με τις βενζινοκίνητες CLA 35 και CLA 45, με διαφοροποίηση στην ισχύ και τον σπορτίφ χαρακτήρα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube