Lucid Gravity, ρίχνει στο Model X σε πολυτέλεια κι αυτονομία [video]

Lucid Gravity, ρίχνει στο Model X σε πολυτέλεια κι αυτονομία [video]

Το Lucid Gravity υπόσχεται περισσότερη πολυτέλεια κι ηλεκτρική αυτονομία από το Tesla Model X με παραπλήσια τιμή.

Η αμερικανική ηλεκτρική εταιρεία παρουσίασε το δεύτερο μοντέλο της. Πρόκειται για το πολυαναμενόμενο Lucid Gravity, ένα SUV με τρεις σειρές καθισμάτων που θα προστεθεί στην γκάμα, μαζί με το πολυτελές σεντάν Air

Στοχεύει ευθέως στο Tesla Model X, υποσχόμενο μεγαλύτερη αυτονομία -έως 708 km- κι ασύγκριτη πολυτέλεια. Χωρίς μάλιστα να ξεφεύγει τιμολογιακά. Συγκριτικά, το X μπορεί να καλύψει έως 560 km.

Περισσότεροι χώροι, περισσότερη χλιδή, περισσότερη αυτονομία με τα ίδια χρήματα. Η Lucid θέλει να γίνει ο πονοκέφαλος των Tesla

Ορισμένες λεπτομέρειες, όπως τα στοιχεία ισχύος και ροπής, δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Γνωρίζουμε όμως ότι μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 60 mph (97 km/h) σε μόλις 3,5". 

Lucid Gravity

Την ίδια στιγμή, μπορεί να ρυμουλκήσει έως και 2.722 kg, ενώ το ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 680 kg.

Η μεγάλη αυτονομία οφείλεται στον -εξαιρετικό για SUV- συντελεστή οπισθέλκουσας, μόλις 0,24, όσο και το μοντέλο της Tesla. 

Το ηλεκτρικό σύστημα των 900 V επιτρέπει στο θηριώδες SUV να ανακτήσει έως και 200 ​​μίλια (322 km) αυτονομίας σε μόλις 15'.

Lucid Gravity

Στο εσωτερικό, η Lucid λέει ότι το Gravity θα προσφέρει έως και 3.171 lt χώρου φόρτωσης, χάρη στα καθίσματα τρίτης και δεύτερης σειράς που αναδιπλώνονται οριζόντια. Δηλαδή περισσότερο από το Model X, το οποίο προσφέρει 2.314 lt.

Ακόμη κι οι επιβάτες της τρίτης σειράς, συνήθως ριγμένοι σε 7θέσια οχήματα, εδώ θα απολαμβάνουν εξαιρετικό χώρο για τα πόδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Lucid Air Sapphire κατατροπώνει το Model S Plaid

Εν τω μεταξύ, όσοι βρίσκονται στη δεύτερη σειρά θα απολαύσουν πολυτελείς ανέσεις, χάρη στα συρόμενα καθίσματα και τα επιμήκη τραπεζάκια που υπόσχονται μια «αεροπορική» εμπειρία.

Lucid Gravity

Άσχετα πάντως από το πού κάθονται, όλοι θα απολαμβάνουν τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Όπως και σε άλλα SUV, ο οδηγός θα μπορεί να ανυψώνει και να χαμηλώνει το όχημα. 

Η λειτουργία Zero Gravity υπόσχεται να προσαρμόζει αυτόματα την απόσβεση ώστε να προσφέρει την πιο ομαλή κι άνετη μετακίνηση.

Lucid Gravity

«Το Gravity αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός ενσωματώνοντας την κορυφαία τεχνολογία και τον σχεδιασμό της Lucid», δήλωσε ο Peter Rawlinson, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. 

«Οι πελάτες θα απολαύσουν έναν άνευ προηγουμένου συνδυασμό ευρυχωρίας κι ευελιξίας, πολυτέλειας και πρακτικότητας. Όλα άψογα ενσωματωμένα σε ένα ιδιαίτερο σχήμα με την οδηγική εμπειρία και την αυτονομία ενός πραγματικού Lucid».

Όπως και το Air, το Lucid Gravity θα έχει  επιθετική τιμολογιακή πολιτική. Θα προσφέρεται σε τιμή αντίστοιχη των $79.990 που κοστίζει στις ΗΠΑ το Model X, παρά το γεγονός ότι προσφέρει περισσότερους χώρους κι επιπλέον αυτονομία. Δυστυχώς δεν προβλέπεται η διάθεσή του στην πατρίδα μας.

Θα δούμε κατά πόσο η χαμηλή τιμή θα δελεάσει τους αγοραστές της κατηγορίας, όταν η Lucid ξεκινήσει την παραγωγή του στα τέλη του 2024. Θυμίζουμε ότι η αμερικανική EV μάρκα χάνει $338.000 για κάθε Lucid Air που πουλάει.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube