Το Lucid Air Sapphire κατατροπώνει το Model S Plaid [video]

Το Lucid Air Sapphire κατατροπώνει το Model S Plaid [video]

Και μάλιστα μπαίνει στο πολύ κλειστό κλαμπ των ελάχιστων μοντέλων παραγωγής που κάνουν λιγότερο από 9" στο 1/4 του μιλίου!

Lucid Air Sapphire

Με το πιο ισχυρό Lucid Air Sapphire να έχει πλέον μπει στην παραγωγή, ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί σε κάποια πίστα dragster για να πιστοποιήσει την ταχύτητά του.

Η Lucid Motors μάλιστα επέλεξε τον φημισμένο Βρετανό οδηγό αγώνων Ben Collins - επίσης γνωστό ως The Stig - για να οδηγήσει το τρικινητήριο θηρίο των 1.251 PS.

Μπορεί να κοστίζει τα διπλά, αλλά το Lucid Air μπορεί να αναφωνήσει περήφανα: «Νενίκηκά σε Tesla Model S Plaid»!

Κι όντως, το ρεκόρ επετεύχθη, το Sapphire μπήκε στα 8άρια με επίδοση 8,989" και ταχύτητα εξόδου 249,4 km/h στο Sonoma Raceway στην Καλιφόρνια. Η επίσημη τιμή που δηλώνει η αμερικανική εταιρεία είναι 8,95" και 254 km/h.

Lucid Air Sapphire

Αυτό καθιστά το Lucid Air Sapphire ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής, ξεπερνώντας τον χρόνο των 9,23" του άμεσου ανταγωνιστή Tesla Model S Plaid.

Στον κόσμο των draster, τα δυόμισι δέκατα του δευτερολέπτου είναι σημαντική διαφορά, ενώ ελάχιστα μοντέλα παραγωγής μπορούν να καυχηθούν ότι σπάνε τα 9". Ένα πολύ κλειστό κλαμπ όπου ανήκει και το επίσης ηλεκτρικό Rimac Nevera

Το Air Sapphire χρησιμοποιεί τρία ηλεκτρομοτέρ με συνολική απόδοση 1.251 PS και ροπή 1.940 Nm. Οι επιδόσεις κόβουν την ανάσα με 3,84” για τα 0-100 mph (0-161 km/h).

Ο Peter Rawlinson, επικεφαλής της φίρμας του Newark, ισχυρίζεται ότι το δημιούργημά του είναι πιο γρήγορο από τα μονοθέσια της F1 από στάση, τουλάχιστον μέχρι τα 130 km/h.

Lucid Air Sapphire

Ο Stig δεν αρκέστηκε στις επιδόσεις στην ευθεία, αλλά έκανε έναν γύρο αστραπή στη διάσημη πίστα κι εντυπωσιάστηκε με την ισχύ. Σε σύγκριση με το Model S Plaid, το τρικινητήριο Lucid EV αποδίδει 231 PS περισσότερο, αλλά το πρόβλημα είναι ότι στην αμερικανική αγορά, κοστίζει όσο δύο Model S Plaid. Θυμίζουμε ότι η Lucid χάνει $338.000 για κάθε Air που πουλάει.

Ίσως ένα απίστευτο γυρολόγιο στο Nurburgring ή μια επίδοση σοκ στο Pikes Peak θα προσέδιδε παραπάνω κύρος στο πανίσχυρο σαλούν και θα δικαιολογούσε κάπως την υπερβολική τιμή στα μάτια των υποψήφιων αγοραστών.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube