LED Matrix φώτα στα Tesla Model 3 Highland εν μία νυκτί

LED Matrix φώτα στα Tesla Model 3 Highland εν μία νυκτί

Ξυπνάς ένα πρωί και το αυτοκίνητό σου έχει αποκτήσει LED matrix φώτα. Ναι, αν μιλάμε για το νέο Tesla Model 3.

Tesla Model 3

Η αμερικανική εταιρεία αναβαθμίζει ανά διαστήματα τα μοντέλα της με over-the-air ενημερώσεις. Η τελευταία αφορά τα νέα Tesla Model 3, τη γενιά Highland, και τους προσθέτει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ασφάλειας.

Η φίρμα του Elon Musk ενσωμάτωσε LED matrix φωτιστικά σώματα στα μοντέλα της από το 2021, αλλά δεν τα είχε ενεργοποιήσει, εξαιτίας της αμερικανικής νομοθεσίας που τα απαγόρευε μέχρι το 2022.

Η μαγεία των ΟΤΑ ενημερώσεων: Ενώ κοιμάσαι, αυτές κάνουν δουλίτσα. Το πρωί ξυπνάς κι απολαμβάνεις ένα ανανεωμένο αυτοκίνητο

Έτσι, ενώ υπήρχε η τεχνολογία, εξακολουθούσαν να λειτουργούν σαν απλά φωτιστικά σώματα, ανάβοντας όλα τα LED ταυτόχρονα.

Tesla Model 3

Η έλλειψή τους ήταν ακόμα πιο δυσκολοχώνευτη στην ήπειρό μας, όπου δεν υπήρχε αντίστοιχο νομικό κόλλημα. Ενώ λοιπόν τα Tesla Model 3 Highland έχουν απίστευτα πλούσιο βασικό εξοπλισμό, με αεριζόμενα καθίσματα στα €35 χιλιάρικα, τα LED matrix φώτα απουσίαζαν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα highlights και οι τιμές του νέου Tesla Model 3 για την Ελλάδα

Η ενημέρωση λογισμικού 2024.2 άρχισε να «κατεβαίνει» στα καινούρια Tesla Model 3 Highland την περασμένη Πέμπτη. Πρώτο ευεργετημένο όχημα ήταν ένα 3άρι στη Γερμανία.

Tesla Model 3

Τα LED matrix φώτα μπορούν να σβήνουν επιλεκτικά συγκεκριμένα pixel ώστε να μην τυφλώνουν τον αντίθετα διερχόμενο οδηγό ή το πλήρωμα του οχήματος που βρίσκεται μπροστά από το αυτοκίνητό σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Tesla Model 3 ονομάστηκε το «καλύτερο αυτοκίνητο που μπορείτε να αγοράσετε» στη Νορβηγία

Με αυτόν τον τρόπο, η μεγάλη σκάλα παραμένει αναμμένη για περισσότερη ώρα, παρέχοντας καλύτερη ορατότητα τη νύχτα. Σκεφτείτε ότι έχετε μόνιμα ενεργοποιημένα τα «μεγάλα» φώτα, αλλά χωρίς να ενοχλείται κανείς άλλος οδηγός.

Tesla Model 3

Το πρόσθετο στοιχείο εξοπλισμού καθιστά ακόμα πιο συμφέρον το νέο μοντέλο, που τιμάται από €35.000 στην ελληνική αγορά - μετά την εφαρμογή της κρατικής επιδότησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι αλλαγές θα έχει το νέο Tesla Model 3 Performance;

Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα δερμάτινα καθίσματα με μνήμες. Θερμαινόμενα κι αεριζόμενα. Αλλά και το εξαιρετικό infotainment της Tesla, καθώς και το Autopilot.

Tesla Model 3

Ας ελπίσουμε ότι η Tesla θα προσφέρει αυτό το χαρακτηριστικό όχι μόνο στα Model 3 Highland που πωλούνται στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως. Κι ότι θα ακολουθήσουν σύντομα τα παλιότερα 3άρια, αλλά και τα Model Y, Model S, Model X και το Cybertruck.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube