Ξεπουλάει και η Rivian 

Ξεπουλάει και η Rivian 

Tην κατασκευή 9.400 ηλεκτρικών οχημάτων το πρώτο τρίμηνο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Rivian.

Με στόχο την παραγωγή 50.000 αυτοκινήτων μέσα στο 2023 η Rivian φαίνεται πως πάει πολύ καλά. Σύμφωνα με το CNBC, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε κάτι λιγότερο από 8.000 αυτοκίνητα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023, όταν η παραγωγή της έφτασε στο ίδιο χρονικό διάστημα τα 9.400 αυτοκίνητα. 

Συγκεκριμένα, παρήγαγε 9.395 αυτοκίνητα και παρέδωσε 7.946 στους πελάτες στο διάστημα Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου. 

Η γραμμή παραγωγής της Rivian στο Normal του Ιλινόις φιλοξενεί το pickup R1T, το R1S SUV και μια σειρά ηλεκτρικών φορτηγών παράδοσης στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει κάνει με την Amazon. Να θυμίσουμε πως το 2020 η Tesla είχε καταθέσει αγωγή κατά της Rivian ισχυριζόμενη πως τέσσερις πρώην υπάλληλοί της  υπέκλεψαν πολύ ευαίσθητες πληροφορίες σε ό,τι αφορά το pickup μοντέλο της και τις μετέφεραν στην Rivian όταν πήγαν να εργαστούν σε αυτήν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποια κινεζική εταιρεία ξεπούλησε τα ηλεκτρικά της SUV;

Ωστόσο, αν και η Rivian πάει πολύ καλά, απέχει πολύ από το να καταστεί απειλητική για την Tesla. H εταιρεία του Elon Musk ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 422.875 αυτοκίνητα παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας ρεκόρ μετά τη μείωση των τιμών για την καταπολέμηση των αυξανόμενων επιτοκίων και του πληθωρισμού, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εταιρεία παρήγαγε 440.808 οχήματα κατά τη διάρκεια του τριμήνου, με τον Elon Musk να έχει βάλει σαν στόχο την κατασκευή 1,8 έως 2 εκατομμυρίων οχημάτων φέτος. Οι παραδόσεις αυξήθηκαν μεν κατά 36% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, αλλά οι προσδοκίες της εταιρείας φτάνουν το 50% για το 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube