node/39561

Η Tesla μηνύει την Rivian για βιομηχανική κατασκοπεία

Η εταιρεία του Elon Musk ισχυρίζεται ότι υπάλληλοί της πήγαν στην Rivian μεταφέροντας σε αυτήν  ευαίσθητες βιομηχανικές πληροφορίες. 

Ο κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, η Tesla ισχυρίστηκε ότι τέσσερις από πρώην υπάλληλοί της  υπέκλεψαν πολύ ευαίσθητες πληροφορίες και τις μετέφεραν στην ανταγωνιστική της Rivian όταν πήγαν να εργαστούν σε αυτήν. Μάλιστα η Tesla υποψιάζεται πως υπάρχουν δύο ακόμη άτομα που έπραξαν το ίδιο. 

Η καταγγελία έχει γίνει στο δικαστήριο του Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια και αναμένεται να εκδικαστεί. 
Από την πλευρά της η Rivian - η οποία μετρά την Amazon.com, την T. Rowe Price, την BlackRock Inc. και τη Ford μεταξύ των κορυφαίων επενδυτών της - αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Tesla. Mάλιστα, η εταιρεία είπε ότι απαιτεί από όλους τους νέους υπαλλήλους της να επιβεβαιώσουν «ότι δεν έχουν, και δεν θα, μεταφέρουν πληροφορίες που αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των πρώην εργοδοτών τους στα συστήματα Rivian».
Επίσης η Rivian δήλωσε ότι «θαυμάζουμε την Tesla για την ηγετικής της θέση και το πώς αντιλαμβάνεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο», ενώ τονίζει πως οι ισχυρισμοί της Tesla είναι αβάσιμοι ως «αντίθετους με τον πολιτισμό, το ήθος και τις εταιρικές πολιτικές της Rivian».

Η Rivian, η οποία έχει συγκεντρώσει σχεδόν $6 δισ., σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού φορτηγού και του πρώτου SUV της μέχρι τα μέσα του 2021. Η εταιρεία υπόσχεται περισσότερα από 650 km αυτονομίας και τα οχήματά της θα μπορούν να κινηθούν με την ίδια άνεση τόσο εκτός δρόμου όσο και στον αθυτοκινητόδρομο. Η εταιρεία υπολογίζει την τιμή των δύο πρώτων οχημάτων της στις $ 70.000.

Έχει επίσης μια συμφωνία να παράξει περισσότερα από 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά για λογαριασμό της Amazon, με την τελευταία να έχει δηλώσει ότι θέλει να εξηλεκτρίσει πλήρως τον στόλο της. 
Στο παρελθόν, η Tesla είχε μηνύσει πρώην υπαλλήλους που φέρεται να μετέφεραν τα εμπορικά της μυστικά στην Xpeng Motors της Κίνας και στη Zoox Inc. με έδρα τη Silicon Valley.

node/39678
Bentley Octopus Electric Engine Project

Επαναστατικό ηλεκτρομοτέρ από την Bentley

Ετοιμάζοντας το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της, η Bentley θέλει να εξελίξει μιας νέας γενιάς ηλεκτροκινητήρες με πρωτόφαντη τεχνολογία.

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

Επαναστατικό ηλεκτρομοτέρ από την Bentley

Υπό την ονομασία Octopus (Optimised Components, Test and simulatiOn, toolkits for Powertrains which integrate Ultra high-speed motor Solutions), η Bentley συνεργάζεται στο πρότζεκτ αυτό με εννέα ακόμη συνεργάτες 

Το Octopus, με τριετή προγραμματισμένη εξέλιξη και χρηματοδοτούμενο από την OLEV, μια βρετανική κυβερνητική υπηρεσία με αντικείμενο τα οχήματα χαμηλών εκπομπών, σχεδιάζει να εξελίξει μια νέα γενιά ηλεκτρικού κινητήρα. Πιο αποδοτικός από τα σημερινά ηλεκτρομοτέρ, ο κινητήρας αυτός θα κάνει χρήση νέας, μη εφαρμοσμένης μέχρι στιγμής τεχνολογίας, αντικαθιστώντας παράλληλα τα παραδοσιακά χάλκινα πηνία με ένα νέο ανακυκλώσιμο υλικό.

Bentley

Μέρος του οδικού χάρτη «Bentley Beyond 100» που στόχο έχει να καταστήσει την Bentley βιώσιμη φίρμα πολυτελείας, το πρόγραμμα Octopus θα καταλήξει σε μια πρώτη εφαρμογή παραγωγής έως το 2026. Λανσάρισμα που θα πρέπει να συμπέσει με την άφιξη του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Bentley.

Μέχρι τότε, η βρετανική φίρμα θα πρέπει σταδιακά να επεκτείνει την ηλεκτρική γκάμα της. Διαθέτοντας ήδη την επαναφορτιζόμενη υβριδική Bentayga, το Crewe σχεδιάζει να ενσωματώσει μια υβριδική εναλλακτική λύση σε κάθε μοντέλα της έως το 2023.

node/39677

Porsche 911 GT3 RS MR: Το καλό έγινε ακόμα καλύτερο [video]

Η Manthey-Racing βελτιώνει την κορυφαία έκδοση πίστας της Porsche 991.2 στη δύση της καριέρας της.

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Porsche 911 GT3 RS MR: Το καλό έγινε ακόμα καλύτερο [video]

Μετά από τη βελτιωμένη Porsche 911 GT2 RS MR που το 2018 έκανε ρεκόρ γύρου 6’ 40” 33 στο Nürburgring (7" πιο γρήγορη από την εργοστασιακή 911 GT2 RS), η Manthey-Racing επιστρέφει με ένα πλήρες βελτιωτικό πακέτο για την Porsche 911 GT3 RS το οποίο απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν ένα όχημα απόλυτα στημένο για την πίστα.

Το μοντέλο βασίζεται στην GT3 RS της γενιάς 991.2 καθώς αυτή βρίσκεται στη δύση της καριέρας της λίγο πριν από την πρεμιέρα της αντίστοιχης έκδοσης της 992.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την 991.2 Porsche 911 GT3 RS [video]

Αισθητικά, η 911 GT3 RS MR ξεχωρίζει χάρη στους προαιρετικούς τροχούς από μαγνήσιο με αεροδυναμικά καλύμματα από ανθρακονήματα, τα επιπλέον πτερύγια στον προφυλακτήρα, τις προεκτάσεις των μαρσπιέ, τη μεγάλη σταθερή φτερούγα στην ουρά από ανθρακονήματα και το νέο ανθρακονημάτινο κάλυμμα του κινητήρα.

Porsche 911 GT3 RS MR

Όλα αυτά προστέθηκαν με γνώμονα τη βελτίωση της παραγωγής κάθετης δύναμης στην πίστα και τη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα, όμως οι επεμβάσεις δε σταματούν εκεί. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης ρυθμιζόμενη ανάρτηση MR coilover kit με σφιχτότερα ελατήρια και αναβαθμισμένα τακάκια των φρένων. Η Manthey-Racing εξέλιξε τα εν λόγω εξαρτήματα μετά από δοκιμές σε διάφορες πίστες ανά τον κόσμο, χρησιμοποιώντας την εμπειρία της από τους αγώνες.

Όσοι ενδιαφέρονται για αναβάθμιση της δικής τους GT3 RS μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για αγορά και τοποθέτηση του kit. Δε γνωρίζουμε το κόστος του πακέτου αλλά αν κρίνουμε από την 911 GT2 RS MR δεν θα είναι φθηνό καθώς εκεί οι επεμβάσεις κόστιζαν €95.000!

[Πηγή: Manthey-Racing]