Η Tesla μηνύει την Rivian για βιομηχανική κατασκοπεία

Η Tesla μηνύει την Rivian για βιομηχανική κατασκοπεία

Η εταιρεία του Elon Musk ισχυρίζεται ότι υπάλληλοί της πήγαν στην Rivian μεταφέροντας σε αυτήν  ευαίσθητες βιομηχανικές πληροφορίες. 

Ο κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, η Tesla ισχυρίστηκε ότι τέσσερις από πρώην υπάλληλοί της  υπέκλεψαν πολύ ευαίσθητες πληροφορίες και τις μετέφεραν στην ανταγωνιστική της Rivian όταν πήγαν να εργαστούν σε αυτήν. Μάλιστα η Tesla υποψιάζεται πως υπάρχουν δύο ακόμη άτομα που έπραξαν το ίδιο. 

Η καταγγελία έχει γίνει στο δικαστήριο του Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια και αναμένεται να εκδικαστεί. 
Από την πλευρά της η Rivian - η οποία μετρά την Amazon.com, την T. Rowe Price, την BlackRock Inc. και τη Ford μεταξύ των κορυφαίων επενδυτών της - αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Tesla. Mάλιστα, η εταιρεία είπε ότι απαιτεί από όλους τους νέους υπαλλήλους της να επιβεβαιώσουν «ότι δεν έχουν, και δεν θα, μεταφέρουν πληροφορίες που αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των πρώην εργοδοτών τους στα συστήματα Rivian».
Επίσης η Rivian δήλωσε ότι «θαυμάζουμε την Tesla για την ηγετικής της θέση και το πώς αντιλαμβάνεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο», ενώ τονίζει πως οι ισχυρισμοί της Tesla είναι αβάσιμοι ως «αντίθετους με τον πολιτισμό, το ήθος και τις εταιρικές πολιτικές της Rivian».

Η Rivian, η οποία έχει συγκεντρώσει σχεδόν $6 δισ., σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού φορτηγού και του πρώτου SUV της μέχρι τα μέσα του 2021. Η εταιρεία υπόσχεται περισσότερα από 650 km αυτονομίας και τα οχήματά της θα μπορούν να κινηθούν με την ίδια άνεση τόσο εκτός δρόμου όσο και στον αθυτοκινητόδρομο. Η εταιρεία υπολογίζει την τιμή των δύο πρώτων οχημάτων της στις $ 70.000.

Έχει επίσης μια συμφωνία να παράξει περισσότερα από 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά για λογαριασμό της Amazon, με την τελευταία να έχει δηλώσει ότι θέλει να εξηλεκτρίσει πλήρως τον στόλο της. 
Στο παρελθόν, η Tesla είχε μηνύσει πρώην υπαλλήλους που φέρεται να μετέφεραν τα εμπορικά της μυστικά στην Xpeng Motors της Κίνας και στη Zoox Inc. με έδρα τη Silicon Valley.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube