VW σε Tesla: Gigafactory στο Βερολίνο εσείς; Στο Wolfsburg εμείς!

VW σε Tesla: Gigafactory στο Βερολίνο εσείς; Στο Wolfsburg εμείς!

Στόχο να παραχθεί εκεί αρχικά το πλήρως ηλεκτρικό Trinity σε 250.000 μονάδες ετησίως.

Η Volkswagen σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο αυτοκινήτων κοντά στα κεντρικά γραφεία της στο Wolfsburg της Γερμανίας, καθώς πλησιάζει το άνοιγμα του gigafactory της Tesla κοντά στο Βερολίνο.

Το εργοστάσιο θα κατασκευάσει ένα εμβληματικό πλήρως ηλεκτρικό fastback με το όνομα «Trinity», σχεδιασμένο να «απαντήσει» στο κενό που υπάρχει στη γκάμα της εταιρείας, το οποίο θα ενσωματώνει και προηγμένα χαρακτηριστικά αυτοματοποιημένης οδήγησης. 

Το εργοστάσιο θα παράγει περίπου 250.000 αυτοκίνητα ετησίως δήλωσε εκ μέρους της VW Ralf Brandstaetter σε δημοσιογράφους στο Wolfsburg την Τρίτη. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τον επόμενο μήνα, όταν οι μέτοχοι θα επανεξετάσουν τα πενταετή σχέδια δαπανών του ομίλου.

Η VW είπε ότι στόχευε σε χρόνο παραγωγής 10 ωρών ανά όχημα για το Trinity, παρόμοιο με τον χρόνο που θα χρειαστεί η Tesla για να συναρμολογήσει το Model 3 στο πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο στο Gruenheide κοντά στο Βερολίνο.

Η κατασκευή ενός ολοκαίνουργιου εργοστασίου είναι μια εναλλακτική λύση στην αναμόρφωση του υπάρχοντος εργοστασίου στο Wolfsburg για την παραγωγή του Trinity, καθώς ο εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος θα περιόριζε τις δυνατότητες για πιο ριζικές αλλαγές στη διαδικασία παραγωγής. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζουμε χρόνο και χώρο για να εκσυγχρονίσουμε σταδιακά το κύριο εργοστάσιο με εκτεταμένο τρόπο και να ανεβάσουμε την παραγωγή και εκεί σε ένα νέο επίπεδο, πρόσθεσε ο Brandstaetter.

Η VW δεν δημοσιοποίησε μια εκτίμηση κόστους για το εργοστάσιο, το οποίο εξακολουθεί να απαιτεί έγκριση από το εποπτικό συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι συζητήσεις για το πώς θα κρατηθεί το Wolfsburg ανταγωνιστικό στην επικείμενη στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν πυροδοτήσει εντάσεις μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου VW Herbert Diess και των ισχυρών εκπροσώπων των εργατικών συνδικάτων της εταιρείας. Ο Diess προέτρεψε τους εργαζόμενους την περασμένη εβδομάδα να προετοιμαστούν για ταχύτερες μεταρρυθμίσεις για να συμβαδίσουν με την Tesla, καθώς ο ηγέτης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνει την παραγωγή στο νέο εργοστάσιό της λίγο έξω από το Βερολίνο το επόμενο έτος.

Ο Diess προειδοποίησε ότι η Tesla βελτιώνει γρήγορα την ποιότητα και μπορεί να μειώσει ριζικά τον χρόνο παραγωγής σε μόλις 10 ώρες ανά αυτοκίνητο στο εργοστάσιο της Gruenheide. Το κύριο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων της VW στο Zwickau, στην ανατολική Γερμανία, χρειάζεται περισσότερες από 30 ώρες ανά όχημα, οι οποίες θα μειωθούν σε 20 ώρες τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με τον Diess.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube