VW Passat: Έρχεται το τέλος του σεντάν στην Ευρώπη;

VW Passat: Έρχεται το τέλος του σεντάν στην Ευρώπη;

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάργηση του τετράθυρου Passat από τη γκάμα της Volkswagen.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Automotive News, η Volkswagen αποφάσισε να καταργήσει την τετράθυρη έκδοση του Passat από τη γκάμα της στην Ευρώπη, ακολουθώντας το μοντέλο αμερικανικών προδιαγραφών. Αντίθετα, το Passat που κυκλοφορεί στην Κίνα και θα συνεχίσει να υπάρχει. Να θυμίσουμε πως η υφιστάμενη όγδοη γενιά του Passat παρουσιάστηκε το 2015 και ανανεώθηκε το 2019.

Αρχικά, η γερμανική εταιρεία είχε στόχο να μεταφέρει την παραγωγή του Passat ευρωπαικών προδιαγραφών από το εργοστάσιο Emden στη Γερμανία, στο νέο της εργοστάσιο που θα χτιζόταν στην Τουρκία. Στη συνέχεια τα σχέδια της Volkswagen άλλαξαν, με την παραγωγή του Passat να ακούγεται πως θα μεταφερόταν από το 2023 στην Bratislava της Σλοβακίας μετά από επένδυση ύψους €1 δισ. Στο ίδιο εργοστάσιο θα μεταφερόταν και η παραγωγή του συγγενικού Skoda Superb που σήμερα παράγεται στο Kvasiny της Τσεχίας. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η παραγωγή του VW Passat έφτασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες [video]

VW Passat

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν κατάργηση του σεντάν από τη γκάμα της Volkswagen αλλά συνέχιση της παραγωγής του Passat Variant το οποίο θα αποκτήσει νέα γενιά. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί ο εσωτερικός ανταγωνισμός με το Skoda Superb, το οποίο έχει αποδειχθεί πως κλέβει πωλήσεις από το αδερφό μοντέλο λόγω των καλύτερων χώρων και της ελκυστικής σχέσης τιμής-αξίας.

Σύμφωνα με πηγές από το εσωτερικό της Volkswagen, η επόμενη γενιά του Volkswagen Passat Variant θα απευθύνεται σε πελάτες στη Δυτική Ευρώπη, ενώ η επόμενη γενιά Skoda Superb θα ικανοποιεί τους αγοραστές στην Ανατολική Ευρώπη, εκεί που τα σεντάν παραμένουν δημοφιλή.

Εκτός από το Passat sedan, αναμένεται επίσης να καταργηθούν και τα Arteon (Liftback και Shooting Βrake) μετά από το τέλος της ζωής της σημερινής γενιάς τους, καθώς η Volkswagen επικεντρώνεται στα SUV. Βέβαια όσοι αγαπούν τα station wagon δεν πρέπει να απογοητεύονται καθώς η εταιρεία ετοιμάζει την έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού πρωτοτύπου VW ID Space Vizzion.

[Πηγή: Automotive News μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube