Volkswagen: Τώρα σκέφτονται να πάνε την κατασκευή του Passat στη Σλοβακία αντί της Τουρκίας

Volkswagen: Τώρα σκέφτονται να πάνε την κατασκευή του Passat στη Σλοβακία αντί της Τουρκίας

Κρίσιμη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου αυτήν την εβδομάδα.

Ο όμιλος Volkswagen μπορεί να αποφασίσει να κατασκευάσει στο μέλλον μοντέλο Passat στη Σλοβακία αντί για νέο εργοστάσιο στην Τουρκία, σύμφωνα με πηγές.

Το εποπτικό συμβούλιο της VW πρόκειται να συναντηθεί αυτή την εβδομάδα για να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην προγραμματισμένη επένδυση των 1,3 δισ. ευρώ στην Τουρκία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έβαλε την τουρκική επένδυση στον πάγο εν μέσω διεθνών επικρίσεων για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία.

Η VW πρέπει να λάβει γρήγορα απόφαση επειδή η εταιρεία θέλει να λειτουργήσει το εργοστάσιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2022, καθώς το σημερινό εργοστάσιο παραγωγής Passat στο Emden της Γερμανίας πρόκειται να στραφεί προς την κατασκευή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Μια υπό συζήτηση λύση είναι η μετατόπιση της παραγωγής Passat στο τεράστιο εργοστάσιο της VW στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, σύμφωνα με πηγές της Automobilwoche.

Η παραγωγή του εργοστασίου περιλαμβάνει και αυτήν των VW Touareg και Audi Q7, καθώς και των VW Up, Seat Mii και Skoda Citigo. Η παραγωγή των τριών τελευταίων πρόκειται να καταργηθεί στο συγκεκριμένο εργοστάσιο ενώ έχει τεθεί και γενικότερα εν αμφιβόλω καθώς οι πωλήσεις δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. 

Το μέλος του εποπτικού συμβουλίου της VW Stephan Weil και πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, δήλωσε ότι αντιτάσσεται στη δημιουργία νέου εργοστασίου στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube