Η παραγωγή του VW Passat έφτασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες

Η παραγωγή του VW Passat έφτασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες

Το πιο επιτυχημένο μεσαίο μοντέλο στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Το Volkswagen Passat με αριθμό παραγωγής 30.000.000 βγήκε από το εργοστάσιο της VW στο Emden, σπάζοντας κάθε ρεκόρ πωλήσεων της μεσαίας κατηγορίας D-Segment.

Το δημοφιλέστερο μεσαίο σεντάν στον κόσμο είναι το δεύτερο πιο επιτυχημένο μοντέλο στην ιστορία της Volkswagen μετά το μικρομεσαίο Golf (35 εκατομμύρια), αφήνοντας στην τρίτη θέση το θρυλικό Beetle (21,5 εκατομμύρια).

To μοντέλο-ορόσημο που φέρει το αυτοκόλλητο με τον αριθμό 30.000.000 είναι ένα Passat GTE Variant, δηλαδή η plug-in hybrid έκδοση με αμάξωμα station wagon της πρόσφατα ανανεωμένης όγδοης γενιάς για αγορά της Ευρώπης, και σύμφωνα με το δελτίο τύπου θα χρησιμοποιηθεί ως δημοσιογραφικό όχημα αλλά και για δοκιμές.

VW Passat

Ο Ralf Brandstätter, Chief Operating Officer (COO) της Volkswagen δήλωσε: "Το Passat είναι ένα από τα σημαντικότερα και πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα της Volkswagen - από την πρεμιέρα του πριν από 46 χρόνια, 30 εκατομμύρια πελάτες εμπιστεύτηκαν αυτό το Volkswagen. Έτσι, το Passat έγινε ένα από τα σπουδαιότερα μοντέλα στον κόσμο, ένα αυτοκίνητο που μοιάζει να βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον τόσο στο Πεκίνο όσο στο Βερολίνο, το Σίδνεϊ, το Γιοχάνεσμπουργκ ή τους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο. Στην Volkswagen είμαστε περήφανοι για αυτό το επιτυχημένο μοντέλο που παραμένει μέχρι και σήμερα το σημείο αναφοράς για την κατηγορία του.

Ο Dr. Andreas Stostmann, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VW και υπεύθυνος παραγωγής της γερμανικής φίρμας δήλωσε: "Σήμερα παράγουμε το Passat σε 10 εργοστάσια που βρίσκονται σε 3 ηπείρους για περισσότερες από 100 χώρες. Αυτό κάνει το Passat ένα πραγματικό παγκόσμιο bestseller."

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Ανανεωμένο Volkswagen Passat [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube