VW Passat και Škoda Superb θα κατασκευάζονται στην Τουρκία

VW Passat και Škoda Superb θα κατασκευάζονται στην Τουρκία

Η αναμενόμενη σημαντική αύξηση στο ρυθμό παραγωγής EV για το VW Group στέλνει τα μελλοντικά Passat και Škoda Superb από τη Γερμανία και την Τσεχία στην Τουρκία.

Αλλαγή της οργάνωσης παραγωγής για τις δύο μεγάλες μπερλίνες του ομίλου Volkswagen. Ο γερμανικός γίγαντας σχεδιάζει να απελευθερώσει παραγωγικό χώρο για να υποδεχτεί την ηλεκτρική γκάμα του στις εγκαταστάσεις του Emden στη Γερμανία και του Kvasiny στην Τσεχία. Και η λύση που επιλέχτηκε είναι η μετακόμιση της παραγωγής των επόμενων Passat και Superb στην Τουρκία.

Η νέα μονάδα υψηλής τεχνολογίας της ομίλου που βρίσκεται κοντά στη Σμύρνη είναι ιδανική γι’ αυτά τα μοντέλα. Ο όμιλος Volkswagen έχει επενδύσει στην περιοχή 995 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τη δυνατότητα παραγωγής σε 300.000 αυτοκίνητα ετησίως, με παράλληλη δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εργασίας, περιλαμβανομένων και αυτών των υπεργολάβων. Η εταιρεία διένειμε στα αρμόδια στελέχη της εταιρείας εσωτερικό έγγραφο, σύμφωνα με τους συναδέλφους μας στην ευρωπαϊκή έκδοση του AutoNews, που αναφέρει ότι η γείτων έχει καλές μακροοικονομικές ευκαιρίες, ενώ είναι πολύ κοντά στις πιο αναπτυσσόμενες και ελπιδοφόρες αγορές.

vw

Ο όμιλος παραμένει διακριτικός όσον αφορά τη νέα του στρατηγική. Ωστόσο, υπεύθυνος επικοινωνίας του γκρουπ δήλωσε ότι οι έχοντες το πρόσταγμα για το πρότζεκτ βρίσκονται στις τελικές διαπραγματεύσεις πριν από την τελική επικύρωσή του.

Ωστόσο, το ενδεχόμενο λειτουργίας εργοστασίου στη γείτονα, έχει εγείρει πολλές αντιδράσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ευρωβουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών, των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων στηλιτεύουν την απόφαση της VW και κατηγορούν την Τουρκία ότι με τις υποσχεθείσες υψηλές επιδοτήσεις παραβίασε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, αποκτώντας έτσι αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ευρωπαϊκών χωρών που ήταν επίσης υποψήφιες για την κατασκευή του νέου εργοστασίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube