Το VW ID.R επιχειρεί να σπάσει ρεκόρ της Formula 1

Το VW ID.R επιχειρεί να σπάσει ρεκόρ της Formula 1

Ύστερα από το Peak Peak, το Nürburgring, το Goodwood και το Mount Tianmen, η Volkswagen θα επιχειρήσει με την ηλεκτρική μπαρκέτα της να σπάσει το ρεκόρ της F1 στην πίστα της Sonoma στην California.

VW ID.R

Νέα πρόκληση για τη Volkswagen και το ID.R. Η γερμανική φίρμα σκοπεύει να σπάσει το ρεκόρ στο καλιφορνέζικο σιρκουί της Sonoma. Το εγχείρημα αυτό δεν θα είναι εύκολη υπόθεση: Ο Esteban Gutierrez πέτυχε τον καλύτερο χρόνο εκεί, το περασμένο καλοκαίρι στο τιμόνι ενός μονοθεσίου Mercedes W07.

Ύστερα λοιπόν την ιδιαίτερα επιλεκτική συλλογή των NürburgringPikes Peak, του στριφτερού βραχώδους Mount Tianmen και της πίστας του Goodwood, η Volkswagen σκοπεύει να κλιμακώσει την εμπειρία στα ηλεκτρικά ρεκόρ βάζοντάς τα με μια F1. Και η αναμέτρηση με ένα μονοθέσιό της δίνει μια πολύ ιδιαίτερη διάσταση στο εγχείρημα. Ο χρόνος που πρέπει να καταρρίψει είναι το 1’ 15” 340. 

Για να επιστεγάσει την όλη προσπάθεια, η Volkswagen θα το επιχειρήσει εμπρός σε πολύ κόσμο: Κατά τη διάρκεια του Sonoma Speed Festival που διοργανώνεται στις 28 του προσεχούς Μαΐου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube