Τρομακτικό on-board video από το ρεκόρ του ID.R στο Tianmen Mountain

Τρομακτικό on-board video από το ρεκόρ του ID.R στο Tianmen Mountain

Σεβασμός στον Romain Dumas που πρόσθεσε ένα ακόμη ρεκόρ στο βιογραφικό του.

Η Volkswagen δημοσίευσε ένα τρομακτικό βίντεο από το εσωτερικό του αγωνιστικού ηλεκτρικού πρωτοτύπου ID.R, το οποίο μας δίνει μια καλύτερη εικόνα για το ρεκόρ που έθεσε ο Romain Dumas στην ανάβαση του Tianmen Mountain.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το VW ID.R θέτει νέο ρεκόρ στην Κίνα

Η επιτάχυνση του ID.R των 680 PS στις μικρές ευθείες είναι συγκλονιστική. To βίντεο μοιάζει επεξεργασμένο στη διπλή ταχύτητα - όμως είναι απόλυτα ακριβές. Αντίστοιχα εντυπωσιακή και η επιβράδυνση πριν από κάθε μια από τις 99 στροφές της ανάβασης με συνολικό μήκος 10.906 km και μέση κλίση 10,14%.

VW ID.R

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ο Dumas σημείωσε χρόνους κοντά στο 8:30, βελτιώνοντας την επίδοσή του στο 8:06 με πιο στεγνή άσφαλτο. Τελικά, ο ατρόμητος Romain Dumas ολοκλήρωσε την ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή σε 7:38.585, πιάνοντας ταχύτητες έως και 230 km/h και παίρνοντας πολλά ρίσκα. Όπως θα δείτε, οδηγός και ανάρτηση δοκιμάστηκαν στο όριο από τα δυνατά χτυπήματα στην άσφαλτο όμως το αποτέλεσμα τους δικαιώνει. 

Να θυμίσουμε πως εκτός από το ρεκόρ στο Tianmen Mountain (2019), το ηλεκτροκίνητο ID.R έχει θέσει αντίστοιχα ρεκόρ σε Pikes Peak (2018)Goodwood Festival of Speed (2018) και Nürburgring (2019).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube