Volkswagen: Θέλει περισσότερα μοντέλα επιδόσεων στην Αμερική

Volkswagen: Θέλει περισσότερα μοντέλα επιδόσεων στην Αμερική

Οι καλές πωλήσεις του Golf R κάνουν τα στελέχη να θέλουν και άλλα γρήγορα μοντέλα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Σικάγο που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, ο Johan de Nysschen, Chief Operating Officer της VW Βόρειας Αμερικής αποκάλυψε στο MotorAuthority πως η εταιρεία είναι έτοιμη να επεκτείνει τα οχήματα επιδόσεων πέρα από τις σειρές GTI και R.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Volkswagen: Αυτό είναι το νέο έμβλημα των εκδόσεων R

Σύμφωνα με τον Johan de Nysschen, στόχος της εταιρείας είναι να κερδίσει την καρδιά και το μυαλό εκείνων που επηρεάζουν την κοινή γνώμη, και όπως είναι γνωστό, οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα αυτοκίνητα συνήθως ελκύονται από μοντέλα υψηλών επιδόσεων. Θεωρεί λοιπόν πως το να έχει η Volkswagen τέτοιου είδους μοντέλα στη γκάμα της, θα ενισχύσει την εικόνα της στον κόσμο.

 

Ο ισχυρός άντρας της VW δήλωσε πως το να φέρει η Volkswagen μοντέλα επιδόσεων στην αγορά των ΗΠΑ έχει μεγάλο κόστος. Υπολόγισε μάλιστα πως η τοποθέτηση ενός νέου μοτέρ σε κάποιο υπάρχον μοντέλο θα κόστιζε τουλάχιστον $20 εκατομμύρια, όμως παραδέχθηκε ότι οι μακροπρόθεσμες (θετικές) επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια κίνηση θα απέδιδαν σε μελλοντικά μοντέλα. Η μείωση του κόστους παραγωγής χάρη στις σπονδυλωτές πλατφόρμες (MQB Evo, MEB) θα μπορούσε να κάνει εφικτό το να έρθουν περισσότερα μοντέλα στην αμερικανική αγορά, ενώ το να παράγονται σε εργοστάσια εντός των ΗΠΑ θα βοηθούσε επίσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: GTX: Οι σπορ εκδόσεις των ηλεκτρικών Volkswagen

Όπως είχαμε γράψει και στο παρελθόν, η Volkswagen σκοπεύει να επεκτείνει τις σειρές σπορ μοντέλων της με τα GTX (ηλεκτρικά) και GTE (plug-in hybrid), δίπλα στα GTI (βενζίνης), GTD (πετρελαίου) και R (βενζίνης με ακόμα μεγαλύτερη ισχύ). Όπως γνωρίζουμε, τα GTX θα είναι οι εκδόσεις επιδόσεων των ID και θα είναι τετρακίνητα, με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα.

[Πηγή: MotorAuthority]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube