Volkswagen Group: Θα κρατήσει τις Lamborghini και Ducati

Volkswagen Group: Θα κρατήσει τις Lamborghini και Ducati

Το διοικητικό συμβούλιο του VW Group έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον CEO, Herbert Diess και πήρε αποφάσεις για τη στρατηγική των επόμενων ετών.

Το διοικητικό συμβούλιο της Volkswagen αποφάσισε πως η Lamborghini και η Ducati θα παραμείνουν μέλη του Volkswagen Group, χωρίς να γίνεται αναφορά για το μέλλον της Bugatti. Η είδηση έρχεται μετά από συζητήσεις για ενδεχόμενη πώληση των τριών εταιρειών οι οποίες δεν καρποφόρησαν.

Μακροπρόθεσμος στόχος της Volkswagen είναι να θέσει τις ιταλικές φίρμες της - Lamborghini, Ducati και Italdesign - κάτω από μια ομπρέλα, για πιο αποδοτικό έλεγχο και εξοικονόμηση πόρων καθώς επενδύει σε ένα ηλεκτρικό μέλλον. Να θυμίσουμε πως πριν από λίγες εβδομάδες, ο Stefan Winkelmann τέθηκε ο νέος CEO της Lamborghini, διατηρώντας παράλληλα τον ρόλο του CEO της Bugatti.

Αποφασίστηκε επίσης πως ξεκινώντας από την 1 Μαρτίου 2021, η Audi θα αναλάβει τον έλεγχο της Bentley, επιτρέποντας ευρύτερη συνεργασία στο κομμάτι του εξηλεκτρισμού.

Ο CEO του VW Group, Herbert Diess πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από το διοικητικό συμβούλιο για τα επόμενα χρόνια ώστε να εφαρμόσει το στρατηγικό σχέδιο Together 2025+. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να πάρει την επέκταση του συμβολαίου του επιπλέον των 2 ετών, κυρίως λόγω των εκπροσώπων συνδικάτων που διαφωνούν με μια τέτοια κίνηση την ώρα που γίνονται περικοπές στη Γερμανία. Σε αυτό το κλίμα τέθηκε στόχος περικοπών των εξόδων κατά 5% και 7% μείωση του κόστους των υλικών μέχρι το 2023.

Ο Dr. Arno Antlitz πήρε προαγωγή ως Chief Financial Officer του ομίλου, ο Murat Aksel ανέλαβε το Group Purchasing Division και ο Thomas Schmall το νέο τμήμα Technology που επικυρώθηκε από το συμβούλιο.

Τέλος, το κεντρικό εργοστάσιο στο Wolfsburg θα γίνει σημείο αναφοράς για αυτοματοποιημένη παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen με έμφαση στη βελτίωση της αποδοτικότητας και της ανταγωνιστικότητας.

[Πηγή: Volkswagen Group]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube