Volkswagen: Αβέβαιο το μέλλον Lamborghini και Ducati;

Volkswagen: Αβέβαιο το μέλλον Lamborghini και Ducati;

Τι θα γίνει με τη Lamborghini; Ο Herbert Diess, επικεφαλής του VW Group, επιβεβαιώνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για το μέλλον της Sant’Agata και των άλλων ιταλικών εταιρειών του ομίλου.

Lamborghini Headquarters

Το 2014, κατά τη διάρκεια της περιόδου διοίκησης του Sergio Marchionne, η Ferrari απογειώθηκε, εισήλθε στο χρηματιστήριο και πήρε αποστάσεις από τον Όμιλο FIAT. Μια μεγάλη επιτυχία, καθώς έξι χρόνια αργότερα, η Ferrari ίπταται και ξεπερνά όλες τις προσδοκίες, ακόμη και σε περιόδους κρίσης. Μπορεί όμως η Lamborghini να κάνει το ίδιο;

«Εργαζόμαστε πάνω στη νομική δομή των ιταλικών εμπορικών σημάτων μας», επιβεβαίωσε μόλις ο Herbert Diess. Επί του παρόντος, να θυμίσουμε ότι το Volkswagen Group είναι κάτοχος τριών ιταλικών ονομάτων: Lamborghini, Ducati και ItalDesign.

Η ερώτηση τέθηκε εδώ και αρκετό καιρό ύστερα από πείσμονα φήμη σχετικά με την επανεκτίμηση της παρουσίας Ιταλών εντός του ομίλου Volkswagen. Η φήμη μιλούσε για αναδιάρθρωση των εταιρειών εντός του γερμανικού κολοσσού, η οποία θα μπορούσε να επανεξετάσει την παρουσία των Bugatti και Lamborghini μέσα σε αυτόν. Η ανεξαρτησία αυτής της τελευταίας ή η εισαγωγή της στο χρηματιστήριο δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί, χωρίς η Lamborghini να εγκαταλείψει τις τεχνολογίες που μοιράζεται επί του παρόντος, ειδικά με την Audi.

Συνεπώς, όλα δείχνουν ότι διεξάγονται σοβαρές συζητήσεις στο πλαίσιο του ομίλου, ο οποίος μόλις ανακοίνωσε την αύξηση των κεφαλαίων για τον εξηλεκτρισμό και την ψηφιακή τεχνολογία. Συνολικά θα διατεθούν 73 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια. 

Οι Bugatti και Lamborghini φαίνεται να περνούν σε δεύτερο πλάνο για τον γερμανικό όμιλο που κατευθύνει το σύνολο των επενδυτικών κεφαλαίων του σε μοντέλα μαζικής παραγωγής. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι για την ώρα εγκαταλείπει τα μοντέλα που χρησιμεύουν για την προβολή της εικόνας του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube