Volkswagen: Φτιάχνει ήδη περισσότερα T-Cross από Polo

Volkswagen: Φτιάχνει ήδη περισσότερα T-Cross από Polo

Ένα ακόμη προφανές σημάδι της ανάπτυξης των SUV. Στο ισπανικό εργοστάσιό της στη Navarra, η Volkswagen συναρμολογεί ήδη περισσότερα T-Cross από το Polo, ενώ ο «προγραμματισμός» ήταν επί τη βάσει του 50:50.

Έχουν περάσει περισσότερα από 30 χρόνια από τότε που το ισπανικό εργοστάσιο στη Navarra ξεκίνησε να κατασκευάζει για τη Volkswagen το Polo, αλλά από εφέτος κάτι αλλάζει και μάλιστα όχι ασήμαντο. Η αλλαγή ονομάζεται «T-Cross»! Το γερμανικό μικρό crossover, που λανσαρίστηκε πρόσφατα από το Wolfsburg, κατασκευάζεται επίσης στην Ισπανία. Αρχικά, η Volkswagen ανακοίνωσε ένα μίγμα 50/50 μεταξύ των δύο αυτοκινήτων, σε ένα εργοστάσιο που παράγει κάτι παραπάνω από 300.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Ωστόσο, το T-Cross (το οποίο, να θυμίσουμε, βασίζεται στο Polo) φαίνεται να παίρνει κεφάλι. Οι Ισπανοί συνάδελφοί μας ανακοίνωσαν ότι το εργοστάσιο παράγει ήδη 770 T-Cross ημερησίως, έναντι 630 με 650 Polo. Κάτι που λίγο ως πολύ ήταν αναμενόμενο, καθώς η ζήτηση για SUV παραμένει υψηλή και η άφιξη ενός crossover στο μέγεθος του Polo φαίνεται να επισκιάζει το κλασικό σουπερμίνι της VW, μοντέλο που δεν αντιμετώπιζε εσωτερικό ανταγωνισμό μέχρι σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: VW T-Cross 1.0 TSI 115 PS DSG7

Μέχρι το τέλος του 2019, το εργοστάσιο προβλέπει να κατασκευάσει 142.000 Polo έναντι 178.000 T-Cross. Και αυτό είναι μόνο η αρχή, δεδομένου ότι το 2020, η τάση για SUV θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω. Υπενθυμίζουμε ότι η T-Cross έφτασε στις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες (και στην Ελλάδα) μόλις τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube