Volkswagen: Αγοράζει πράσινες πιστώσεις από την Tesla για την αγορά της Κίνας

Volkswagen: Αγοράζει πράσινες πιστώσεις από την Tesla για την αγορά της Κίνας

Προκειμένου να συμμορφωθεί με τους περιβαλλοντικούς κανόνες της κινέζικης αγοράς, η VW, προχωρά σε συμφωνία με την Tesla για την αγορά «πράσινων πιστώσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το Reuters, η VW σε συνεργασία με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία FAW, ήρθε σε συμφωνία με την Tesla προκειμένου να αποκτήσει από την αμερικανική φίρμα «πράσινες πιστώσεις» ώστε το περιβαλλοντικό της πρόσημο να είναι... θετικό στην κινέζικη αγορά. 

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε η VW στην παρούσα φάση θα ήταν να μην πληροί τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων που θέτει η κυβέρνηση της Κίνας στις αυτοκινητοβιομηχανίες, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στην μεγαλύτερη από πλευράς όγκου πωλήσεων (περισσότερα από 25 εκ. μοντέλα ταξινομήθηκαν το 2020) αγορά του πλανήτη!

τεε

Άλλωστε, για να φθάσει στο σημείο η VW να συνεργαστεί με το μεγάλο της αντίπαλο στα ηλεκτρικά μοντέλα, την Tesla, σημαίνει πως δέχονταν έντονη πίεση. Η γερμανική φίρμα πουλάει στην πλειονότητα της «παραδοσιακά» οχήματα στην Κίνα, που σημαίνει πως τα εν λόγω μοντέλα διαθέτουν κινητήρες εσωτερικής καύσης άρα, είναι και πιο ρυπογόνα. Το ηλεκτρικό της χαρτοφυλάκιο τώρα δημιουργείται σιγά-σιγά, επομένως η Tesla φάνταζε, η μόνη λύση!

Η Volkswagen όπως και η Tesla, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη συγκεκριμένη είδηση και κατ’ επέκταση τη συμφωνία. Πηγές βέβαια του Reuters κάνουν λόγο ότι η προσφορά της κοινοπραξίας FAW -Volkswagen προς την Tesla ήταν περίπου 3.000 γιουάν ανά πίστωση, δηλαδή σχεδόν 390 ευρώ, τιμή σαφώς πιο υψηλή από ότι συνήθως, σύμφωνα πάντα με τη γνώμη των οικονομικών αναλυτών. 

Η Tesla έχει πουλήσει στο παρελθόν πράσινες πιστώσεις στον όμιλο FCA αλλά και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, με τα έσοδα της από τη συγκεκριμένη διαδικασία να ανέρχονται στα 1,58 δισ. δολάρια το 2020!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube