Volkswagen Aero B, ο ηλεκτρικός διάδοχος του Passat

Volkswagen Aero B, ο ηλεκτρικός διάδοχος του Passat

Το Wolfsburg δοκιμάζει το Volkswagen Aero B, τον ηλεκτρικό διάδοχο του Passat με 700 km αυτονομίας που θα λανσαριστεί το 2023.

Ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του Volkswagen Aero B απαθανατίστηκε να δοκιμάζεται στον δρόμο από την VW. Το μοντέλο που προς το παρόν φέρει την κωδική ονομασία «Aero B» θα αποτελέσει τον ηλεκτρικό διάδοχο του Passat αλλά και το αντίπαλο δέος των Tesla Model 3 και Polestar 2

Το Volkswagen Aero B, εξωτερικά θα είναι εμπνευσμένο από το Volkswagen ID Vizzion που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2018 και η έκδοση παραγωγής αναμένεται να λανσαριστεί το 2023.

Στον τομέα των διαστάσεων, θα βρίσκεται κοντά με εκείνες του Passat αλλά η VW ισχυρίζεται πως στο εσωτερικό οι χώροι και οι ανέσεις θα παραπέμπουν στο Phaeton του οποίου η παραγωγή σταμάτησε το 2016.

Volkswagen Aero B

Το όνομα παραγωγής του μοντέλου δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Αρχικά, οι πληροφορίες έλεγαν πως θα ονομάζεται ID.6, αλλά αυτή η ιδέα εγκαταλείφθηκε, καθώς το όνομα αυτό δόθηκε στο μεγάλο SUV που έφτιαξε η εταιρεία, αποκλειστικά για την κινεζική αγορά. 

H νέα ηλεκτρική μπερλίνα Volkswagen Aero B θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και θα προσφέρεται σε εκδόσεις με κίνηση στον έναν ή και στους δύο άξονες. Αργότερα, θα λανσαριστεί και σε έκδοση GTX η οποία θα επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,6". Τέλος, το νέο μέλος της οικογένειας ID στην κορυφαία του έκδοση του θα διαθέτει αυτονομία της τάξης των 700 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube