Polestar 2 Arctic Circle Concept, 476 PS χειμερινής περιπέτειας

Polestar 2 Arctic Circle Concept, 476 PS χειμερινής περιπέτειας

Το ηλεκτρικό Polestar 2 Arctic Circle Concept των 476 ίππων είναι η έκδοση του Polestar 2 που μπορεί να αφήσει πίσω του την άσφαλτο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κινέζος κατασκευαστής πειραματίζεται με ένα πιο σπορ Polestar 2. Ας θυμηθούμε το Goodwood Concept 2021 που συνδύαζε χαμηλωμένη ανάρτηση με ενισχυμένο σύστημα μετάδοσης. Και τώρα ήρθε η ώρα για μια νέα εμπειρία με το Polestar 2 Arctic Circle Concept που εξελίχτηκε για να διαπρέπει σε χειμερινές συνθήκες.

Το Polestar 2 Arctic Circle Concept είναι δημιούργημα του Joakim Rydholm, επικεφαλής μηχανικού για το πλαίσιο και για τις δυναμικές επιδόσεις του ηλεκτρικού Polestar 2. Το γεγονός ότι ο Σουηδός μηχανικός είναι επίσης ένας ταλαντούχος οδηγός ράλι κάνει αυτό το πρότζεκτ ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Η ομάδα του Joakim Rydholm πήρε λοιπόν ένα Polestar 2 Long Range Dual Motor με το προαιρετικό Performance Pack ως βάση. Η ισχύς του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης φτάνει τους 476 ίππους, όπως στο Goodwood Concept. Η μέγιστη ροπή του Polestar 2 Arctic Circle Concept είναι τώρα 680 Nm.

Polestar 2 Arctic Circle Concept

Το αμάξωμα εξοπλίστηκε με πρόσθετες ράβδους φωτός LED και δάπεδο από ανθρακονήματα. Το εσωτερικό διαθέτει μπάκετ καθίσματα της Recaro διακοσμημένα με χρυσές λεπτομέρειες και στο πορτμπαγκάζ υπάρχει ένα ειδικό snowshop για να βοηθήσει το Polestar 2Arctic Circle Concept να τα βγάλει με τις πιο επισφαλείς χειμερινές συνθήκες.

Το Polestar 2Arctic Circle Concept χρησιμοποιεί ενισχυμένη ανάρτηση με πιο μαλακά αμορτισέρ Öhlins που παρέχουν τρεις πόντους επιπλέον απόσταση από το έδαφος. Ο Rydholm και η Polestar εγκατέστησαν επίσης ειδικά ακραξόνια για ταχύτερη απόκριση στο τιμόνι και ενίσχυσαν τη δομική ακαμψία.

Polestar 2 Arctic Circle Concept

Τα ηλεκτρονικά έχουν επίσης προσαρμοστεί στο χιόνι και στον πάγο, περιλαμβανομένου ενός ειδικού launch control (ενεργοποιούμενο από κουμπιά στο τιμόνι) για γρήγορα σπριντ σε ολισθηρές επιφάνειες. Για να αυξηθεί περαιτέρω η πρόσφυση, οι στάνταρ ζάντες αντικαθίστανται από ζάντες OZ Racing 19 ιντσών, ντυμένες με λάστιχα με καρφιά 4 mm.

Όπως το Goodwood Concept πριν από αυτό, έτσι το Polestar 2 Arctic Circle Concept θα είναι ένα και μοναδικό.

Παρότι μοναδικό, οι εργασίες εξέλιξης του Polestar 2 Arctic Circle Concept  δεν θα πάνε στο βρόντο. Αναμένουμε ότι αυτό το κινητήριο σύνολο, ενισχυμένο στους 476 ίππους, θα βρει τον δρόμο του σε ένα πιο σπορ μοντέλο παραγωγής στο εγγύς μέλλον. 

Polestar 2 Arctic Circle Concept

Όπως συμβαίνει με τα hot hatch και τα σούπερκαρ, ο αγώνας εξέλιξης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα οδηγεί σε ολοένα και πιο ισχυρά μοντέλα. Οπότε αναμένουμε να δούμε κάτι ανάλογο ή λιγότερο ανάλογο με το Polestar 2 Arctic Circle Concept στο εγγύς μέλλον…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube