Τoyota: Μειώνει τον ρυθμό παραγωγής για το επόμενο τρίμηνο

Τoyota: Μειώνει τον ρυθμό παραγωγής για το επόμενο τρίμηνο

Η Toyota σκοπεύει να μειώσει τον ρυθμό παραγωγής της κατά περίπου 100.000 μονάδες τους επόμενους τρεις μήνες, με την ίδια να ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για μια «εσκεμμένη παύση».

Toyota

Ο ρυθμός παραγωγής της Toyota τον Απρίλιο θα μειωθεί από τα 750.000 στα 600.000 αυτοκίνητα. Επίσης, ο Ιάπωνας κατασκευαστής δείχνει να αλλάζει τα σχέδια του για παραγωγή 900.000 μονάδων τον μήνα, καθώς από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο η παραγωγή του θα πέσει κατά μέσο όρο στα 800.000 κομμάτια εξαιτίας μιας «εσκεμμένης παύσης» της Toyota.

O κολοσσός από την Ιαπωνία ισχυρίζεται ότι η κίνηση αυτή έχει ως σκοπό να προστατεύσει το ανθρώπινο δυναμικό της, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ποιότητα. Έτσι, με την μείωση του ρυθμού παραγωγής οι εργαζόμενοι δεν θα χρειάζεται να πιεστούν στα όρια τους.

Toyota

Συγκεκριμένα, η μονάδα παραγωγής Τsutsumi της Toyota στην οποία κατασκευάζονται τα Corolla Sport και Camry θα σταματήσει την λειτουργία της στις 4 και 5 Απριλίου. Τις ίδιες ημερομηνίες θα κάνει παύση και το εργοστάσιο κοντά στην πόλη Tahara της Ιαπωνίας στο οποίο συναρμολογούνται τα Lexus LS, IS, RC, RC F και NX.

Επιπλέον, το εργοστάσιο στο οποίο κατασκευάζονται τα Lexus NX PHEV, CT, και UX δεν θα λειτουργήσει στις 1,4,5,6,7,8,11,18 και 19 Απριλίου. Η παραγωγή των Lexus ES και RX θα κάνει παύση την 1η Απριλίου.

Τέλος, η παραγωγή των C-HR, Aqua και Yaris στο εργοστάσιο της μάρκας στο Iwate της Ιαπωνίας θα διακοπεί στις 4,5,6,7,8,11,12,16 και 23 Απριλίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube