Επίσημο: Ανανεωμένο Lexus LS

Επίσημο: Ανανεωμένο Lexus LS

Η ναυαρχίδα LS της Lexus δέχεται ένα διακριτικό αισθητικό φρεσκάρισμα και ενισχύει τους τομείς που την έκαναν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Η Lexus παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση της ναυαρχίδας της - LS - τρία χρόνια μετά από το ντεμπούτο της στην αγορά. Να θυμίσουμε πως η πρώτη γενιά του Lexus LS παρουσιάστηκε το 1989 ενώ η σημερινή πέμπτη γενιά έκανε πρεμιέρα το 2017. Ενδεικτικό είναι πως μέσα στα τελευταία 30 χρόνια οι συνολικές πωλήσεις της σειράς LS ξεπερνούν τις 870.000 μονάδες.

Όσον αφορά την εξωτερική σχεδίαση οι αλλαγές είναι διακριτικές, με τη λιμουζίνα να διατηρεί την σιλουέτα της που παραπέμπει σε κουπέ. Στην ανασχεδιασμένη μάσα, τα νέα φώτα LED έχουν απλούστερο σχήμα και ενσωματώνουν την τεχνολογία BladeScan AHS για καλύτερο φωτισμό, η γρίλια έχει απόχρωση dark metallic και ενσωματωμένους αισθητήρες με το δικό τους πλυστικό, ενώ οι εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα έχουν περισσότερες ακμές.

Lexus LS

Στο προφίλ η εικόνα είναι γνώριμη, με την υβριδική έκδοση LS 500h να ξεχωρίζει από την εσοχή στα εμπρός φτερά, και την σπορ έκδοση F Sport να έχει διαφορετικές ζάντες 20". Πίσω, τα φώτα με γραφικά LED σχήματος L έχουν λεπτομέρειες σε piano black (αντί για χρώμιο) ενώ μικρές επεμβάσεις έγιναν και στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα που διαφέρει ανάλογα με την έκδοση. Νέα είναι και η τεχνολογία Gin-ei Luster για την βαφή του αμαξώματος που προσφέρει βαθύτερες σκιές και πιο έντονες αντανακλάσεις.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε μαύρα χειριστήρια στο τιμόνι και στην κεντρική κονσόλα, ενώ η κεντρική οθόνη 12,3" είναι πλέον ευαίσθητη στην αφή. Επιπλέον, ένας νέος διακόπτης λειτουργεί ως συντόμευση για τα χειριστήρια αφής των θερμαινόμενων καθισμάτων και του θερμαινόμενου τιμονιού. Επιπλέον, με τις παραδοσιακές ιαπωνικές τεχνικές Nishijin brocade και την διακόσμηση με φύλλα μετάλλου, ενισχύεται η πολυτελής αίσθηση της καμπίνας που πάντα ήταν σημείο αναφοράς για την κατηγορία όσον αφορά την ποιότητα των υλικών και τη συναρμογή τους.

Lexus LS

Σε τεχνικό επίπεδο, οι μηχανικοί της Lexus επικεντρώθηκαν στο να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την άνεση, την ποιότητα κύλισης και την ηχομόνωση. Αυτό επετεύχθει με νέα ρύθμιση για την ενεργή ανάρτηση, επεμβάσεις στα run-flat ελαστικά, παχύτερες επενδύσεις για τα καθίσματα και νέες βάσεις κινητήρα. Όσον αφορά τα μοτέρ, έχουμε μικρές βελτιώσεις στον twin-turbo V6 3,5 λίτρων με 420 PS του βενζινοκίνητου LS 500 για περισσότερη ροπή χαμηλά και ταχύτερες αλλαγές σχέσεων, αλλά και νέες ρυθμίσεις στο υβριδικό σύστημα του LS 500h για καλύτερη επιτάχυνση.

Τέλος, το νέο πακέτο Lexus Teammate περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να μαθαίνουν τη συμπεριφορά του οδηγού.

Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Lexus LS θα ξεκινήσουν στην Ιαπωνία από τα τέλη του 2020, με τις υπόλοιπες αγορές να ακολουθούν στις αρχές του 2021.

[Πηγή: Lexus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube