Επίσημο: Lexus IS 500 F με ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 5.0 [video]

Επίσημο: Lexus IS 500 F με ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 5.0 [video]

Το Lexus IS 500 F αποδίδει πλέον 478 PS στις 7.100 rpm και υπόσχεται εκρηκτικές επιδόσεις. 

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, μια εταιρεία που θεωρείται από τις πρωτοπόρες στην υβριδική τεχνολογία, η Lexus, κάνει τη διαφορά και παρουσιάζει το IS 500 F. 

Ποια είναι η διαφορά; Mα η τοποθέτηση ενός V8 5 λίτρων κάτω από το καπό του αυτοκινήτου που για την περίσταση και για να χωρέσει τον θηριώδη κινητήρα έχει φουσκώσει. 

Η ισχύς φτάνει τους 478 PS/7.100 rpm και η ροπή τα 536 Nm/4.800 rpm. Η κίνηση μεταφέρεται βέβαια στους πίσω τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου που είναι το ίδιο που συναντάμε στα IS 300 και IS 350.

engin

Η Lexus υπόσχεται ότι χρειάζονται μόλις 4,5" για το 0-96 km/h με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά. 

Για να περάσει η δύναμη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, υπάρχει ένα διαφορικο περιορισμένης ολίσθησης Torsen, την ώρα που η πίσω ανάρτηση έχει εξελιχθεί ειδικά για την περίσταση σε συνεργασία με τη Yamaha με σκοπό να εξασφαλίζει άνεση στις χαμηλές ταχύτητες αλλά και σταθερότητα όταν ο οδηγός πατά βαθιά το γκάζι. 

Τα φρένα είναι αεριζόμενοι δίσκοι 356 mm και 323 mm εμπρός και πίσω αντίστοιχα και είναι σαφώς μεγαλύτεροι από αυτούς του IS 350 F Sport που φορά αντίστοιχα 332 και 297 mm. Οι τροχοί είναι 19 ιντσών με την υπογραφή της Enkei και είναι από ελαφρύ κράμα για να συμβάλλουν και αυτοί στη μείωση του συνολικού βάρους του αυτοκινήτου, το οποίο φτάνει τα 1.765 κιλά, όντας μόνον κατά 64 κιλά βαρύτερο από το IS 350 F Sport.

lexu

Η Lexus έχει κάνει και κάποιες μικρές αλλαγές στο εσωτερικό. Ένα θερμαινόμενο τιμόνι είναι στάνταρ ενώ υπάρχουν διαφορετικά πεντάλ. Ο πίνακας οργάνων είναι επίσης διαφορετικός την ώρα που υπάρχουν τα σήματα F Sport Performance σε όλη την καμπίνα. Βέβαια υπάρχουν όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού. 

Το Lexus IS 500 F Sport Performance θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, με την εταιρεία θα ανακοινώνει τις τιμές λίγο πριν βγει το μοντέλο στην αγορά. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube